9.1 C
Paşcani
duminică, septembrie 25, 2022
Array

Ziua Națională cu tradiții pentru cei mici

- Advertisement -

Micuții de la o școală privată din Hîrlău au avut parte astăzi de o zi deosebită. Au cântat, au dansat și au învățat mai multe despre tradițiile autentice de la Constantin Curecheriu, un cunoscut păstrător de folclor și de la membrii formației ”Fluierașii” din Sticlăria, care au atras atenția copiilor cu frumoase acorduri de fluier.
gradinita harlau 1 dec
Ziua Națională a României a fost sărbătorită astăzi încă de dimineață și de copilașii de la Școala particulară ”Happy Stars” din Hârlău. Ei au pregătit împreună cu îndrumătorii lor și cu Florentina Buga, directoarea instituției, o șezătoare folclorică pentru a învăța mai multe despre tradițiile și obiceiurile românești, prin cântec, joc și poezie.
florentina buga
Copilașii au intonat emoționați Imnul Național ”Deșteaptă-te române”, iar invitații speciali ai evenimentului au fost păstrătorii de tradiții de la Sticlăria: Constantin Curecheriu și Formația ”Fluerașii”. Micuții îmbrăcați în frumosul port popular au dansat și s-au bucurat atât de invitați, cât și de momentele frumoase petrecute împreună cu ei.
copii imn
Constantin Curecheriu, le-a explicat micuților semnificația tradițiilor și obiceiurilor, prezentându-le și câteva obiecte tradiționale românești pentru ca aceștia să știe la ce erau folosite și cum erau fabricate, apoi văzând interesul acestora a făcut chiar o invitație, tuturor copiilor, să vină să-i viziteze casa sa pe care a transformat-o în muzeu, din dragoste pentru folclor.
constantin curecheriu
Tot el a prezentat grupul „Fluierașii”, care a fost înființat cu mai bine de 40 de ani în urmă, iar acum este condus de Vasile Deleanu. Pentru a-i atrage pe copii înspre obiceiuri și tradiții, cei 5 membri ai formației au expus prin armonia sunetelor povestea unui ciobănaș, stările sale fiind exprimate prin cântecul fluierului.

Amintim că invitatul special, Constantin Curecheriu, cel care poartă numele de ”tezaur uman viu”, a obținut la începutul acestei luni o distincție din partea președintelui Klaus Iohannis. La Hîrlău se vor desfășura și zilele următoare activități legate de Ziua Națională a României, atât în școli, cât și organizate de administrația locală.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow