26.5 C
Paşcani
miercuri, august 17, 2022
Array

Ziua Națională Antifumat sărbătorită la “Sadoveanu”

- Advertisement -

Consecinţele fumatului, sfaturi pentru renunţarea la acest viciu dar şi test de verificare a cunoştinţelor despre fumat şi tutun au fost doar câteva dintre activităţile desfăşurate de elevii Colegiului “Sadoveanu” de Ziua Naţională Antifumat. Totodată adolescenţii au discutat cu un psiholog cum pot face faţă sevrajului determinat de renunţatul la ţigări.

Zeci de adolescenţi au avut parte de o lecţie interesantă astăzi. Începând cu ora 12.30 elevii Colegiului “M. Sadoveanu” au avut ocazia să descopere cât de nociv este consumul de tutun, să discute cu psihologi despre metodele de renunţare la acest viciu şi să afle statisticiile privind mortalitatea la nivel mondial determinată de fumat.

O parte dintre tinerii prezenţi la activitate ştiu despre bolile care pot apărea datorită consumului de tutun, efectul negativ asupra bugetului personal şi cred că acest viciu se datorează anturajului.

Adolescenţii au şi sfaturi pentru colegii fumători. Aceştia spun că ar trebui să apeleze la ajutor specializat pentru a renunţa la acest viciu, cât mai repede.

La sfârşitul activităţii adolescenţii au primit un chestionar prin care le-au fost verificate cunoştinţele despre tutun. Printre întrebările regăsite în test s-au aflat riscurile fumatului asupra fătului, care substanţe din ţigară dau dependenţă sau câte minute din viaţă pierzi după fiecare ţigară fumată.

Menţionăm că în ţară noastră în a treia joi din luna noiembrie se sărbătoreşte “Ziua Naţională Antifumat”. În această zi toate instituţiile de învăţământ organizează diferite activităţi ce au ca scop conştientizarea de către tineri a pericolului la care se expune un fumător.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow