20.8 C
Paşcani
sâmbătă, august 20, 2022
Array

Ziua Națională a României, fără fasole și cârnați

- Advertisement -

Ziua Naţională a României va fi sărbătorită fără tradiţionala porţie de fasole cu cârnaţi. Dacă în ceilalţi ani administraţiile locale ofereau locuitorilor o porţie de mâncare şi un pahar cu vin fiert, în acest an nu se va mai da nimic. Decizia a fost luată pentru a nu fi considerată porţia de mâncare campanie electorală.

Ziua Naţională a României va fi sărbătorită la Paşcani fără fasole şi cârnaţi. În acest an administraţia locală nu va mai oferi participanţilor la manifestare o porţie de mâncare tradiţională şi un pahar cu vin. Viceprimarul municipiului, Gabriela Nedelcu spune că s-a renunţat la această practică deoarece este campanie electorală pentru alegerile parlamentare.

În dimineaţă zilei de 1 decembrie, reprezentanţii Primăriei şi instituţiilor din municipiu vor depune coroane la monumentele eroilor, iar manifestările vor continua cu un spectacol artistic organizat de Casa de Cultură din Paşcani. Zeci de artişti din localităţile învecinate şi fanfara instituţiei vor urca pe scenă din faţa Primăriei pentru a-i încânta pe cei prezenţi cu muzică şi dansuri populare.

De asemenea, tot pe 1 decembrie aproximativ 50 cupluri de aur din municipiu vor fi premiate de administraţia locală. Acestea vor primi diplome de merit şi o masă festivă.

Nici locuitorii din Târgu Frumos nu vor primi tradiţionala porţie de fasole cu ciolan. În acest an administraţia locală va depune doar coroane de flori la monumentele eroilor din oraş. Motivul invocat este tot legat de campania electorală.

Şi la Hîrlău, pe 1 decembrie vor fi depuse coroane. Aici, nu se va da nici în acest an fasole cu cârnaţi. În schimb, cu această ocazie administraţia locală va premia cuplurile de aur din localitate cu diplome şi o masă festivă la Conacul Polizu.

Reamintim că anul trecut, de Ziua Naţională a României, administrațiile locale din Paşcani şi Târgu Frumos au pregătit 1.000 porții de fasole cu cârnați și un pahar cu vin fiert pentru cei prezenţi la sărbătoare.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow