19.4 C
Paşcani
duminică, iulie 3, 2022
Array

Ziua Mondială a Sănătății

ziua-sanatatii

Ziua Mondială a Sănătății (7 aprilie) de anul acesta este dedicată controlului tensiunii arteriale, unul dintre principalii factori de risc ai bolilor cardiovasculare. Cu această ocazie, Organizația Mondială a Sănătății îndeamnă autoritățile din Sănătate din toată lumea să își intensifice eforturile pentru prevenirea și controlul hipertensiunii.
Potrivit ultimului raport al Societății Europene de Cardiologie, citat de agerpres.ro, în România 60% dintre decesele înregistrate anual sunt cauzate de boli cardiovasculare. Statisticile plasează țara noastră pe locul 3 la nivel european la capitolul deceselor cauzate de astfel de afecțiuni, după Bulgaria şi Ucraina. Cu toate acestea, România alocă cei mai putini bani din Europa pentru îngrijirea bolnavilor, (aproximativ 48 euro/persoană/an), potrivit directorului executiv adjunct al Asociației Române a Producătorilor Internaționali de Medicamente, Dan Zaharescu.
Dintre bolile cardiovasculare, cea mai des întâlnită, atât în România, cât și la nivel mondial, este ateroscleroza, aceasta fiind şi una dintre cele mai frecvente cauze ale obstrucției fluxului de sânge în arterele importante de la nivelul cordului, creierului şi membrelor inferioare.
Potrivit OMS, primul pas în prevenirea și controlul bolilor cardiovasculare îl reprezintă detectarea hipertensiunii arteriale. Ulterior pentru a preveni creșterea tensiunii sau pentru a o ține sub control, specialiștii recomandă o dietă echilibrată, un consum cât mai redus de sare, mișcare, evitarea tutunului și a alcoolului în exces. ziarulorizont.info

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow