More

  Ziua mondială a educație a fost sărbătorită la Pașcani

  Array

  Ziua mondială a educaţiei a fost sărbătorită în acest an şi la Paşcani. Elevii nu au făcut orele de curs, în schimb au organizat împreună cu cadrele didactice diferite activităţi menite să marcheze importanța educaţiei în viaţă fiecărui om.

  Ziua de 5 octombrie a fost sărbătorită şi la Liceul Tehnologic “M. Busuioc”. Încă de dimineaţă elevii au fost implicați în activităţi extracuriculare cu diferite teme.

  Elevii a patru clase şi-au unit forţele şi au pregătit momente deosebite menite să aducă mulţumire dascălilor pentru munca depusă în fiecare zi. “Cu drag domnilor profesori” a cuprins gândurile şcolarilor faţă de cadrele didactice, iar la sfârşit adolescenţii le-au oferit o floare în semn de apreciere.

  Spre sfârşitul activităţii, elevii au împodobit “arborele educaţiei”. Adolescenţii au scris diverse citate care definesc educaţia pe frunze confecţionate din hârtie cu care au creat un pom.

  Pasionaţii de sport au avut parte şi ei de activităţi deosebite. În cadrul aceleaşi unităţi de învăţământ s-au organizat competiţii de fotbal şi tenis de masă.

  Boboci de clasa a IX a au vrut să descopere istoria liceului şi pornit pe urmele învăţătorului Mihai Busuioc. Împreună cu cadrele didactice adolescenţii au făcut un pelerinaj la Biserica “Sf. Voievozi” din Municipiu, loc în care dascălul a fost epitrop.

  La sfârşitul activităţilor, tinerii au mers în curtea şcolii şi au înălţat zeci de baloane în aer, divers colorate, cu mesaje privind rolul educaţiei.

  Ziua Educaţiei a fost celebrată pentru prima dată în peste 200 de ţări, la data de 5 octombrie 1994

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Pascaniul se imprumuta pentru cofinantarea a patru proiecte incepute de administratia Pantazi

  Municipiul Pascani ar urma sa se imprumute cu 4 milioane de lei pentru confinantarea a patru proiecte din fonduri europene. Propunerea primarului Marius Pintilie...

  Discutii pentru sensuri giratorii, in loc de semafoare si despre sistematizarea cartierelor

  Administratia din Pascani vrea sa renunte la semafoare, din cauza problemelor tehnice aparute tot mai des, si sa le inlocuieasca cu sensuri giratorii. Anuntul...

  Școala Lunca va fi preluată din toamnă de Școala Gimnazială Iordache Cantacuzino Pașcani

  Incepand de anul scolar viitor, Scoala Gimnaziala Lunca si structura Blagesti vor fi arondate Scolii Gimnaziale Iordache Cantacuzino, de pe strada Stefan cel Mare...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI