25.2 C
Paşcani
sâmbătă, iulie 2, 2022
Array

Ziua Mondială a Apei sărbătorită la Pașcani

Ziua Mondială a Apei a fost sărbătorită şi în municipiu. Angajaţii de la Sistemul Hidrotehnic Paşcani au marcat această zi prin igienizarea pârâului Sodomeni de la podul din Vatră până la intersecţia cu podul CFR. Acţiunea a avut loc în această dimineaţă în jurul orei 10.00.

Celor 10 salariaţi li s-au alăturat şi elevii unui liceu din Paşcani. Tinerii din clasa a XII a J de la Colegiul Naţional M. Sadoveanu echipaţi cu mănuşi şi saci au strâns deşeurile aruncate pe malurile pârâului.

Adolescenţii cunosc importanță apei pentru viaţă şi cred că aceste acţiuni nu ar trebui să aibă loc doar de Ziua Apei ci oamenii să fie conştienţi şi să protejeze mediul înconjurător în fiecare zi.

La final tinerii au primit caiete și pixuri personalizate.
Reamintim că în România Ziua Mondială a Apei este sărbătorită în fiecare an pe 22 martie din 1993. Acţiunile desfăşurate în această zi au că scop aducere în atenţia opiniei publice a problemelor legate de necesitatea protejării cantitative şi calitative a apelor şi de a pune în adevărată lumina rolul, îndatoririle şi responsabilităţile celor cu atribuţii în întreţinerea, valorificarea şi protejarea surselor de apă

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow