23 C
Paşcani
marți, octombrie 3, 2023
Array

Ziua Mondială a Apei, la Pașcani

Iată-ne din nou în fața unei zile pe care noi, gospodarii de apă în mod special, o celebrăm an de an, ziua de 22 martie! Anul acesta, sărbătoarea are o semnificație aparte prin faptul că se împlinesc 25 de ani de când Națiunile Unite și-au unit eforturile în misiunea globală de a coordona acțiuni pentru salvarea celei mai de preț resurse naturale, APA.

Apa este o resursă limitată și vulnerabilă, esențială atât pentru viața și dezvoltarea durabilă, cât și pentru mediu. În acest context, tema aleasă la nivel mondial în acest an este ”Apa și Apa uzată”, subliniind importanța utilizării durabile a apei în diverse scopuri și protejarea acesteia prin epurarea apelor uzate înainte de a fi evacuate în receptorii naturali.( Adriana PETCU – Ministrul Apelor și Pădurilor )

Apa uzată este un domeniu în care numai împreună putem coordona acțiuni din punct de vedere al asigurării calității resurselor de apă care primesc apele uzate evacuate, precum și în scopul protecției cantitative a acesteia, prin reutilizarea apelor uzate.

De asemenea, la nivel global apa uzată este percepută ca o resursă valoaroasă în economia circulară, iar gestionarea acesteia se corelează foarte bine cu țintele de dezvoltare durabilă privind apa.( Nicolae BĂRBIERU – Director General )

Si in acest an, Sistemul Hidrotehnic Independent Pascani in colaborare cu SC Apavital Iasi SA si Colegiul National Mihail Sadoveanu Pascani va marca evenimentul printr-o actiune la Statia de epurare a apelor uzate Pascani. Actiunea este programata pentru 22.03.2017 incepand cu ora 12:30 la Statia de epurare a apelor uzate Pascani.

 

Alte articole