13.9 C
Paşcani
miercuri, octombrie 20, 2021
Array

Ziua mondială a apei. Elevii au vizitat Stația de epurare din Pașcani

Ziua mondială a apei. Elevii au vizitat Stația de epurare din Pașcani

Astăzi, peste tot în lume a fost sărbătorită și marcată Ziua Apei. La Pașcani, elevii de la Sadoveanu au fost invitați să vadă care este traseul apei. Astfel, la Stația de epurare a apelor uzate, peste 30 de elevi împreună cu profesori au vizitat locația și au primit explicații de la reprezentanții Sistemului Hidrotehnic Independent Pașcani și Apa Vital Iași.

Ziua Mondială a Apei a fost marcată și la Pașcani. Câțiva liceeni de la “Sadoveanu” au participat la acțiunea pregătită de reprezentanții Sistemul Hidrotehnic Independent Pascani în colaborare cu SC Apavital Iasi. Șeful Stației de euprare Pașcani, Sorin Hreamătă le-a vorbit elevilor și despre tot ce întâmplă cu apele uzate.

Înainte de a se face turul Stației de epurare, elevii au primit câte un caiet și câteva accesorii din partea. A urmat apoi un tur al Stației de Epurare.

Apa este o resursă limitată și vulnerabilă, esențială atât pentru viața și dezvoltarea durabilă, cât și pentru mediu. În acest context, tema aleasă la nivel mondial în acest an este ”Apa și Apa uzată”, subliniind importanța utilizării durabile a apei în diverse scopuri și protejarea acesteia prin epurarea apelor uzate înainte de a fi evacuate în receptorii naturali.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Noi restricții în Pașcani în perioada 21 octombrie – 3 noiembrie. Vezi hotărârea dată de CJSU

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Iasi a emis hotararea prin care se impun noi restrictii in...

Toți elevii intră în vacanță pentru două săptămâni, începând de luni

Elevii vor intra în vacanță pentru două săptămâni, a anunțat, miercuri, președintele Klaus Iohannis. Astfel, toate școlile...

Deputatul PNL Sorin Năcuță: “Soluția Guvernului PNL pentru scăderea facturilor la electricitate și gaze: compensare, plafonare, amânare la plată”

Propunerea legislativă care are ca scop compensarea, plafonarea și amânarea la plată a facturilor va fi votată...

Focar de coronavirus la Liceul Special Moldova Târgu Frumos 

Focar de coronavirus la Liceul Special Moldova din orasul Târgu Frumos. Directia de Sanatate Publica Iasi a...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI