More

  Ziua lui Sadovenu. Slujbă de pomenire la mormântul părinților lui

  Array

  Noiembrie reprezintă pentru păşcăneni „Luna Culturii” şi este dedicată marelui scriitor Mihail Sadoveanu. Scriitorul păşcănean a fost sărbătorit în Paşcani prin mai multe proiecte şi activităţi organizate de instituţiile care-i poartă numele. Preoţii au oficiat cu această ocazie slujbe speciale de pomenire, iar la final, la mormintele părinţilor scriitorului şi ale cunoscutului personaj sadovenian „Domnu’ Trandafir” au fost duse coroane de flori.

  Mihail Sadoveanu s-a născut la Paşcani pe 5 noiembrie 1880 şi a fost un scriitor, povestitor, nuvelist, romancier, academician şi om politic român. Astăzi, a avut loc un tedeum la Capela din Paşcani unde au participat zeci de păşcăneni, profesori, credincioşi şi preoţi.

  După slujba religioasă dedicată lui Sadoveanu s-a discutat şi despre viaţă şi scrierile lui, fiind organizată şi o masă festivă cu prăjituri şi cafea. La aniversarea celor 135 de ani de la naştere, evenimentul a avut loc la biserica „Înălţarea Domnului“ din Paşcani.

  Neamul Soimăreștilor, Fraţii Jderi, Zodia Cancerului sau Baltagul sunt doar câteva dintre operele lui Sadoveanu pe care cei interesaţi le pot găsi la Biblioteca Municipală din Paşcani unde există o colecţie impresionantă de cărţi ale scriitorului păşcănean.

  Amintim că Mihail Sadoveanu s-a stins din viaţă în data de 19 octombrie 1961, la 80 de ani, în localitatea Vânători – Neamţ.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Program special pentru colectarea hartiei, plasticului si metalului

  Schimbari importate la Pascani, privind programul de colectare al gunoiului. Incepand de pe 25 ianuarie a.c. operatorul de salubritate nu va mai...

  Trei morți în urma unui accident rutier în județul Iași – VIDEO

  Un accident foarte grav s-a produs joi la amiază în localitatea Scânteia. Trei persoane au murit. Un autocamion și un autoturism s-au ciocnit violent...

  Anunt de pierdere

  Pierdut registru unic de control nr. 957783 - 705- 2007 al SC SELGLAST COMPANY SRL, CUI 21374849, J22/784/2007. Il declar nul!

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI