16.1 C
Paşcani
sâmbătă, septembrie 25, 2021
Array

Ziua limbilor străine, în şcolile din Paşcani

O zi altfel, in scolile din oras cu ocazia Zilei Europene a Limbilor Straine. Concursuri de karaoke, de postere, vizionari de film, si chiar lansari de baloane in aer, totul a fost organizat de catre catedrele de limba franceza impreuna cu elevii scolilor din Municipiu.

Poza 3

La Colegiul CF Unirea, programul a inceput cu “Ecoul limbilor straine”, aici elevii de gimnaziu au spus in mai multe limbi europene “Buna ziua”, “Te iubesc” si “Multumesc”. Apoi, elevii si profesorii participanti la Proiectul European Comenius au impartasit colegilor gandurile si impresiile despre experinetele lor lingvistice din Italia, Franta, Spania si Germania, tari partenere in proiect. Activitatea s-a incheiat cu vizionarea unui film. In pelicula “L’auberge espagnole” este vorba depre experienta unor studenti din 6 tari diferite ce locuiesc in aceeasi casa.

Poza 2

La Liceul Teoretic “Miron Costin” elevii si profesii de limbi straine, implicati in activitate au lipit afise in toata scoala cu mesaje si proverbe in limbi europene, precum franceza, germana, spaniola sau italiana. A urmat apoi partea preferata de catre elevi: karaoke. Dupa mai bine de o ora de muzica, piese cantate in diverse limbi, toti cei prezenti au iesit in curtea scolii unde au lansat baloane in aer.

Poza 1

Si la Colegiul “Sadoveanu” din Pascani, au avut loc activitati cultural artistice. Elevi coordonati de prof. Anca Aparaschivei, au realizat un arbor lingvistic, ce contine proverbe apartinad unui anumit popor si fiind scris intr-o limba diferita. Au organizat si momentul dialoguri pluri-lingvistice. ziarulorizont.info

 

DE LA ACELAȘI AUTOR

Florin Cîţu vs. Ludovic Orban, la congresul PNL. Liberalii îşi aleg viitorul preşedinte de partid

Congresul PNL îi pune faţă în faţă pe Ludovic Orban, preşedintele actual al partidului, şi Florin Cîţu,...

Heleșteni: Omorât pe drumul sătesc dis-de-dimineaţă de un vitezoman: circula cu mult peste 100 km/h printre case

Un sătean din Heleşteni a fost omorât de maşina unui vitezoman care a ricoşat ca o bilă...

Mărturii dramatice. Valul 4 la Ambulanţă: 20 solicitări pe oră, zi şi noapte, la Iaşi

„Noi suntem cu mâinile goale, la fel ca soldaţii care merg la război şi care nu au...

DEPUTATUL VASILE TOMA, INTREBARI PENTRU PNL

Domnule Premier, domnule Președinte al Camerei Deputaților, doamnelor și domnilor miniștri și demnitari PNL, Congresul sau demisia! Domnule...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI