Ziua Limbilor Europene a fost sarbatorita joi, 20 septembrie, in avans, la Colegiul Tehnic CF Unirea Pascani. Reprezentanti ai Centrului de informare Europe Direct Iasi au venit sa discute cu elevii pascaneni despre bogatia culturala si lingvistica a tarilor europene.

Alaturi de ei au fost si tineri din Asociatia Asirys Super Tineri, din Targu Frumos, cei care au participat in mobilitati prin tari diferite si au impartasit din experienta lor.

Si nu a fost vorba doar despre experiente. Tinerii au jucat diferite roluri interactive si au argumentat de ce e bine sa cunosti cat mai multe limbi straine.

 

Mentionam ca Ziua Limbilor Europei, marcata pe 26 septembrie, este o iniţiativă a Consiliului Europei și celebrează diversitatea lingvistică, atrăgând atenţia publicului asupra importanţei învăţării limbilor străine, cheia unei mai bune comunicări interculturale. Cei peste 800 de milioane de locuitori ai statelor membre ale Consiliului Europei sunt invitaţi să înveţe mai multe limbi, la orice vârstă, atât la şcoală, cât şi pe durata vieţii.

Slider


loading...
previous arrow
next arrow
Slider