22.1 C
Paşcani
joi, august 11, 2022

“Ziua Internațională pentru nonviolență în școală” la Liceul Teoretic Miron Costin Pașcani

C.P. Pentru a marca semnificația zilei de 30 ianuarie, declarată Ziua Internațională pentru nonviolență în școală, Organizația ,,Salvați Copiii” în parteneriat cu ISJ Iași a demarat în săptămâna 25-29 ianuarie 2021 Campania ,,Atitudinea mea, atitudinea noastră- antibullying”.

Alăturându-se acestei inițiative, Liceul Teoretic ,,Miron Costin”, Pașcani a organizat la nivelul Comisiei pentru prevenirea și eliminarea violenței, a faptelor de corupție și discriminării în mediul școlar activitatea cu tema CYBERBULLYING-UL, temă inspirată de realitatea cotidiană în care, în contextul desfășurării activităților școlare în online, și atenția persoanelor care săvârșesc fapte catalogate drept bullying s-a mutat în acest mediu virtual.

La această activitate au participat alături de elevi ai școlii, selectați de la nivelul fiecărei clase de gimnaziu și liceu, profesorii diriginți și, ca invitați, doamna Simona Isticioaia, reprezentant al Poliției și consilierul școlar, doamna profesor psiho-pedagog, Huțanu Tereza Daniela. Activitatea s-a desfășurat online, pe platforma Teams a liceului.

Scopul activității a fost de a disemina informații referitoare la semnificația termenului, urmările unui astfel de comportament, precum și posibilitățile de a evita implicarea într-o situație de acest gen. În acest sens, cei doi invitați au prezentat aspecte ale impactului emoțional pe care îl poate avea cyberbullying-ul (doamna psiholog), dar și implicațiile juridice ale săvârșirii unei astfel de fapte (doamna polițist).

La finalul activității elevii participanți au concluzionat că doar o comunicare eficientă cu persoanele capabile să ia atitudine și decizii îi va putea ajuta în prevenirea și stoparea acestui fenomen deosebit de periculos, care nu trebuie tolerat.

 

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Tineri amendați pentru lipsa de educație

Doi tineri din Pașcani au fost surprinși de Poliția...

Accident rutier cu patru victime la Butea

Accident rutier cu trei victime in comuna Butea. Evenimentul...

INVITATIE LA FESTIVALUL FAMILIEI

Comunicat: INIMO – Dăruieşte şi schimbă cu adevărat viitorul...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow