1.3 C
Paşcani
marți, decembrie 6, 2022
Array

„Ziua Internationala a Femeilor din Mediul Rural”, la Motca

Miercuri, 16 octombrie 2013 , Biblioteca comunei Moţca ,a gazduit un eveniment dedicat marcarii „Zilei mondiale a femeii din mediul rural “ .
15 Octombrie – Ziua Internaţională a Femeii din Mediul Rural a fost recunoscută de către Adunarea Generală a ONU prin Rezolutia 62/ 136. Astfel a fost apreciată la nivel internaţional atât importanţa cât şi contribuţia femeii din mediul rural la dezvoltarea societăţii. În România, Ziua Internaţională a Femeii din Mediul Rural este sărbătorită pentru prima dată în anul 1999 la Moieciu, judeţul Braşov,apoi din ce in ce mai mult, in diferite localitaţi ,cu precadere din mediul rural.                                                                                                                                                      Consiliul Judeţean Iaşi, prin intermediul  Camerei Agricole ,în parteneriat cu Primãria comunei  Moţca au organizat  in comuna Moţca un eveniment denumit  ,, Implicarea femeii în dezvoltarea comunităţilor rurale „.Parteneri in organizarea acestui eveniment au mai fost : Instituţia Prefectului Iaşi prin Grupul Judetean de Modernizare Iasi , Agentia Judeţeanã de Prestaţii Sociale Iaşi  Şcoala Gimnazialã Moţca şi nu în cele din urmã Asociaţia Femeilor şi Familiilor din Mediul Rural . Reprezentanţii instituţiilor enumerate mai sus ,au susţinut prezentãri privind rolul femeii in viata satului românesc , rolul administraţiei locale în inbunãtţirea calitãţii vieţii femeilor din mediul rural , Beneficiile de asistenţã socialã acordate femeilor din mediul rural ; prezentarea  Asociatiei femeilor si familiilor din mediul rural si a colaborarii acestui ONG cu administratia locala a comunei Motca . 
La eveniment au participat circa 25-30 de femei din comuna Motca cu vârste si ocupaţii diferite , din cele douã sate componente. Ĩn cadrul evenimentului ,a fost realizatã şi o mica expoziţie cu produse alimentare şi bunuri produse de femeile din aceastã localitate. De asemenea la aceastã activitate a fost prezentã şi o echipã a TVR 1 , condusã de doamna Dana CONSTANTINESCU, care a realizat un reportaj pentru emisiunea VIAŢA SATULUI.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow