More

  Ziua Internațională a Educației a fost marcata la Scoala Gimnaziala Valea-Seaca prin organizarea unui concurs de Sah

  Șahul în culorile toamnei…
  În acest an, Scoala Gimnaziala Valea – Seaca a marcat Ziua Internațională a Educației într – un mod inedit, optând pentru organizarea unui concurs de Șah, la care au participat 16 elevi din cele trei scoli din comuna Valea – Seaca. (Valea – Seaca, Topile, Contesti).Elevii participanți : Agache Iulian, Adavidoaiei Constantin, Bușe Iustin, Fasola David, Fasola Răzvan, Bran Robert, Grigoraș Cosmina, Irimia Robert, Ursuleasa Matei, Onofrei Ionuț, Gavril Sergiu, Ilade Iustin, Tatarusanu Andrei, Băiceanu Andreea, Gatlan Alex- Ionut, Bajboi Nicolae.
  Obiectivele activității au vizat gândirea strategica, tactica, dezvoltarea capacității de concentrare, atenția, analiza, precum și disponibilitatea de inițiativa și participare responsabila la acțiunea în grup, individual și colectiv.
  Jocul de Șah denumit și,, gimnastica mintii,, sau,, jocul intelepciunii,, se presupune ca ar fi apărut pentru prima data în India, desi circula mai multe versiuni despre originea Șahului.
  Așadar, concursul s – a desfășurat pe mai multe etape, sub atenta supraveghere a îndrumătorilor, obținându- se în final, următoarele rezultate : Locul I și trofeul – Fasola Răzvan, Locul al II – lea – Fasola David, Locul al III – lea- Bran Robert, Locul al IV – lea – Bajboi Nicolae, Mențiune – Onofrei Ionuț.
  Felicitări tuturor participanților, pentru ca au ales sa petreacă aceasta zi frumoasa de toamna într – un mod cât se poate de plăcut. Ne – am bucurat sa constatam impactul pozitiv, pe care l-a avut aceasta activitate, în rândul elevilor, dar mai ales am observat ca au înțeles, un lucru… ca orice strategie necesita gândire și ca,, șahul ne ajuta sa fim obiectivi,,.
  Mulțumim, de asemenea , cadrelor didactice implicate, precum și celor doi consilieri locali, cu ajutorul cărora a fost posibila aceasta competitie, rasplatind elevii participanți cu dulciuri și premii speciale.
  ,, Șahul este un joc util și onest, indispensabil în educarea celor tineri,, (Simon Bolivar)

  Sursa : facebook Scoala Gimnaziala Valea-Seaca

  loading...

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Visul de a avea o afacere cu legume ecologice i-a readus pe 2 tineri care munceau în București, în satul bunicilor, din Iași. În...

  Laura și Antim Nechifor sunt 2 tineri care au revenit în satul bunicilor, din Iași, pentru a deschide o afacere cu legume ecologice. După...

  Pascaniul se pregătește de caniculă extremă

  Administrația locală din Pașcani se pregătește să facă față caniculei prognozate de meteorologi în luna iulie. In acest sens au fost luate măsuri cu...

  Cele mai prospere 10 companii care au făcut bani pe timp de pandemie

  Deși pandemia a avut efecte economice extrem de grave, există și unele companii care au dus-o bine, chiar și pe timp de pandemie. E clar...

  Opinii