12.7 C
Paşcani
luni, mai 23, 2022
Array

Ziua Internaţională a Cafelei, sărbătorită în acest weekend, la Palas

Sfârşitul de săptămână petrecut la Palas are aromă intensă de cafea. În fiecare an, pe 29 septembrie este Ziua Internaţională a Cafelei, iar ansamblul din inima oraşului va sărbători întreg week-end-ul cu acest prilej, pentru al treilea an consecutiv. Concerte, competiţii şi demonstraţii barista, expoziţii tematice şi un CD dedicat ritualului servirii cafelei sunt condimentele pentru recreerea clienţilor Palas Mall.

Sâmbătă şi duminică, 27 şi 28 septembrie 2014, iubitorii de cafea vor fi răsfăţaţi cu evenimente pe gustul lor. În acest an, Palas Mall a creat un CD aniversar, în ediţie limitată, dedicat Zilei Internaţionale a Cafelei, cu 14 melodii care completează perfect compania licorii negre. Cântecele în varianta demo pot fi ascultate pe www.palasmall.ro, în secţiunea Ziua Internaţională a Cafelei. Genul abordat este electro-swing, cu influenţe chill out. CD-ul este oferit cadou clienţilor care îşi savurează cafeaua în locaţiile din ansamblul Palas: C House Lounge Cafè, Café Papillon, Cărtureşti, Chef Galerie, CTS Corner, Fenice Palas, Filicori Zecchini, Graffiti Cafe, La Corniche, La Cupola Pasticceria & Bar, La Folie Boulangerie, Librarium, Madison, Moo Café & Backery, Platz Bierhaus, Play Again Bowling, Quartz Café Lounge, Royal Tea & Coffee, Shanghai, Square Café, Yo Yogurt.

În cele două zile, la etajul 1 al Atriumului Palas Mall vor putea fi admirate tablouri realizate din boabe de cafea. Lucrările tip mozaic vor evidenţia portrete ale personalităţilor importante şi imagini ale clădirilor celebre din întreaga lume.

În aceeaşi perioadă, amatorii de artă, maşini şi cafea, vor avea ocazia să participe la un eveniment care le îmbină pasiunile. La etajul 1 al Atriumului Palas Mall va fi prezentată expoziţia „Morning Coffee – cars fueled with coffee”, care reuneşte lucrări realizate de artistul Adrian Mitu. Arhitectul pasionat de designul auto a oferit o altă abordare cafelei de dimineaţă, folosind-o pentru a crea, timp de un an, picturi spectaculoase.

Duminică, cei care vor să se relaxeze în Palas Mall se vor bucura şi de un Café Concert. De la ora 17.00, cele mai frumoase melodii interpretate la harpă vor încânta publicul prezent în zona Intersport, iar programul va continua cu un spectacol oferit de Rawanne. Surpriza serii este un concert inedit, susţinut de violoncelistul Răzvan Suma, interpreta Analia Selis şi chitaristul Julio Santillan. Spectacolul face parte din turneul naţional „Vă place tango?”, care va debuta pe scena Palas Mall. Evenimentul este unic, fiind prima oară când un turneu este dedicat în exclusivitate tangoului interpretat în mod tradiţional, aşa cum se întâmpla în Argentina, ţara unde s-a născut la sfârşitul secolului XIX.

Tot cu ocazia Zilei Internaţionale a Cafelei, în perioada 26 – 28 septembrie, Scae România caută la Palas Mall cei mai buni barista din regiune. Vineri, în zona Intersport, cei interesaţi să se înscrie la competiţia cu aromă de cafea pot participa la workshop-uri, iar sâmbătă se vor desfăşura întrecerile din cadrul Regional Barista Competition. Duminică, maeştrii în arta cafelei vor oferidemonstraţii de brewing, ibrick, latte art şi coffee in good spirits. Scae România este Asociaţia de Cafea de Specialitate din România, afiliată la Asociaţia Europeană de Cafea de Specialitate, şi are ca scop principal promovarea culturii şi a preparării acestei licori.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articoleAdis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow