More

  Ziua Informării Preventive – „Marţi 13”

  Array

   

   

   

   

   

   

   

   

  C.P. Ori de câte ori data de 13  este într-o zi de marţi, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Mihail Grigore Sturdza” al judeţului Iaşi organizează  activităţi de informare a populaţiei în scopul conştientizării posibilităţii de manifestare a unor tipuri de riscuri în comunităţile în care locuiesc, pentru cunoaşterea măsurilor de protecţie şi a modului de comportare în situaţia producerii lor.

  Astfel, ziua de 13 noiembrie 2012 este declarată „Ziua Informării Preventive”.

  Pentru o mai bună informare a cetăţenilor, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Mihail Grigore Sturdza” al judeţului Iaşi va organiza  următoarele activităţi de informare preventivă:

  1. Ziua Porţilor Deschise, între orele 09,00-16,00, la sediul Inspectoratului şi la subunităţile proprii din Iaşi, Paşcani si Târgu Frumos, unde sunt aşteptaţi toţi cei care doresc să vadă autospecialele de intervenţie şi să asiste la prezentări informativ – educative şi demonstraţii de acordare a primului ajutor medical efectuate de către paramedicii SMURD.

  În acest context, partenerii noştri din cadrul Campaniei “Împreună pentru siguranţă”-

  E – ON România vor oferi profesorilor coordonatori ai cercurilor de elevi “Prietenii Pompierilor” şi “Cu Viaţa Mea, Apăr Viaţa”, premii pentru rezultatele foarte bune obţinute la aceste concursuri, constând în rucsacuri cu lucruri necesare supravieţuirii în situaţii de urgenţă. Acestea vor fi utilizate în pregătirea elevilor pentru participarea la concursurile viitoare.

  2. În unităţile de învăţământ din judeţ vor fi organizate exerciţii de evacuare în scopul cunoaşterii de către elevi a regulilor de comportare, pe timpul şi imediat după producerea unei situaţii de urgenţă.

  Suntem convinşi că prin informarea corectă şi cunoaşterea regulilor de prevenire a incendiilor poate fi evitată producerea unor evenimente ce pun în pericol viaţa şi bunurile cetăţenilor.


  Ce părere ai?

  Related Articles

  Cadouri de Crăciun pentru copii, la propunerea consilierilor din opoziție

  Copiii pascaneni vor primi cadouri de Craciun din partea administratiei locale. Este vorba despre cei care se vor inscrie la concursul “Sania lui Mos...

  Iluminatul festiv va fi pornit pe 1 decembrie. Mesaj de Ziua Națională pentru pășcăneni de la primarul, Marius Pintilie

  Magia sarbatorilor de iarna va ajunge in municipiul Pascani de Ziua Nationala a Romaniei. De 1 decembrie, va fi pornit iluminatul festiv pe strazile...

  Ziua Națională cu depuneri de coroane și premii pentru cuplurile de aur

  Activitatile pentru Ziua Nationala a Romaniei vor avea loc conform programului anuntat initial de Primaria Pascani. Consilierii din opozitie au initiat in cursul zilei...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI