23.2 C
Paşcani
luni, august 2, 2021
23.2 C
Paşcani
luni, august 2, 2021

„Ziua Iei”, sărbătoare la Tătăruși și Târgu Frumos FOTO

„Ziua Iei”, a fost sărbătorită așa cum se cuvine la Tătăruși și Târgu Frumos, prin momente artistice de inspirație tradițională.

Zeci de copii, tineri, dar și vârstinici s-au adunat în cursul zilei de joi, 24 iunie, în curtea Muzeului Satului pentru a sărbători în mod tradițional „Ziua Iei” în comuna Tătăruși. Este un eveniment care a numărat mai multe ediții de-a lungul anilor, dar care, de fiecare dată, se bucură de aceeași receptivitate din partea cetățenilor.

Deschiderea oficială a evenimentului a fost făcută de primarul comunei, Costel Iosub, alături de viceprimarul Mirel Lazăr și profesorul Dumitru Gafița, un păstrător al tradițiilor locale tătărușene. Rând pe rând, aceștia au luat cuvântul și au ținut să împărtățească câteva gânduri în pragul acestei zile de sărbătoare.

Copiii, îmbrăcați în straie populare, au prezentat un spectacol artistic presărat cu momente de dans popular, în timp ce alții au interpretat cântece tradiționale românești.

De precizat este și faptul că, în continuare tinerii de la Ansamblul Folcloric „Bucovina Mică” din Tătăruși vor fi prezenți pentru a marca „Ziua Universală a Iei” și la Iași, în cadrul evenimentului desfășurat în fața Palatului Culturii.

Și la Târgu Frumos acestă zi a fost marcată printr-o șezătorare, în cadrul căreia copiii din oraș, alături de voluntarii bibliotecii, vor participa timp de două zile, la ateliere de creație tradițională, dar și la o expoziție de carte. Astfel, în cursul zilei de astăzi micuții au împletit cununi din flori de sânziene, la care au lucrat cu drag și spor.

Precizăm că acest eveniment se află la a V-a ediție și este realizat în parteneriat cu primăria orașului.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
nori împrăștiați
23.2 ° C
24.3 °
21.2 °
59 %
1.7kmh
36 %
lun
32 °
mar
27 °
mie
29 °
joi
34 °
vin
29 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI