0.9 C
Paşcani
marți, martie 28, 2023
Array

Ziua Francofoniei cu emoții, la Colegiul ”Unirea”

Activități frumoase și la Colegiul de Căi Ferate ”Unirea” din Pașcani au avut loc astăzi, cu ocazia Zilei Francofoniei, cel mai important eveniment din educație pentru vorbitorii și iubitorii de limbă franceză.

Anul acesta tema acțiunilor din cadrul evenimentelor francofoniei are în centru o idee ecologică: apărarea și conservarea Planetei noastre.

Elevii și profesorii au încercat să reprezinte în mod oroginal tema activităților, prin realizare de afișe sau printr-un concurs inedit de videoclipuri, câștigat de elevii clasei a XI –a D.

O activitate cu tradiție deja la nivelul școlii, în cadrul acestor manifestări educativ-culturale ale Francofoniei este Târgul de prăjituri, organizat pentru cauze nobile.

Activitățile de anul acesta au produs tuturor participanților emoții foarte mari deoarece școala este printre cele doar 7 din țară care s-au înscris la un Concurs Internațional, al Organizației Internaționale a Francofoniei.

Activitățile au fost îmbinate cu preocupări artistice, muzica fiind și ea în centrul manifestărilor, alături de tema planetei. Elevii de la clasele mai mari de liceu și-au demonstrat talentul, interpretând frumoase piese în limba franceză.

Reamintim că în luna martie, în preajma acestei sărbători, Organizația Internațională a Francofoniei organizează „Săptămâna limbii franceze și a francofoniei”, iar data de 20 a acestei luni se serbează în peste 100 de țări prin diverse manifestări culturale care au loc atât în școli, cât și în cadrul altor instituții de cultură.

Evenimentele organizate în fiecare an sub această siglă sunt dedicate milioanelor de oameni din întreaga lume care vorbesc sau utilizează limba franceză și reprezintă un prilej de a face cunoscute valorile culturale civilizației franceze, solidaritatea și deschiderea spre dialog ce îi caracterizează pe vorbitorii acestei limbi.
Organizaţia Internaţională a Francofoniei numără 77 de state membre, reprezentând 14% din populaţia mondială, iar la nivel mondial, franceza este a cincea limbă vorbită pe cinci continente de către 274 de milioane de persoane, dintre care 212 milioane o folosesc zilnic.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow