22.7 C
Paşcani
vineri, mai 20, 2022
Array

Ziua femeii de la țară, sărbătorită la Ruginoasa

Ziua femeii din mediul rural a fost sarbatorita astazi cu fast intr-o comuna de langa Pascani. Doamnele de succes au vorbit despre povestea lor iar organizatorii au discutat despre afacerile de succes in care se pot implica femeile. Totodata, invitatii au vazut si o expozitie de produse artizanale facute de satence.

ziua femeii in mediul rural
In Centrul Cultural din Ruginoasa au avut loc astazi manifestari culturale cu ocazia Zilei Mondiale a Femeii din mediul rural. Au fost invitate satence din Ruginoasa, Motca, Letcani, Helesteni si Harmanesti. Deschiderea a fost facuta de directorul centrului, Cristina Axinia si primarul comunei, Ionel Moraru.

Apoi, un consilier de la Camera Agricola din Iasi a prezentat afaceri de succes implementate de femeile de la tara.

apetroaiei camelia

Scopul acestui eveniment a fost de a le incuraja pentru a se implica in afaceri si de a avea incredere in propriile forte.

La eveniment a venit astazi si invatatoarea Bortas Loredana din satul Letcani. Se implica foarte mult in activitati dedicate copiilor. Organizeaza taberi de vara pentru scolari si ii invata sa picteze icoane pe lemn. Anul acesta, a facut si un atelier de olarit.

Un exemplu contrar opus a fost doamna Sacara. Are 84 de ani si toata viata ei a muncit doar in gospodarie. Acum, creste doi stranepoti.

Sarbatoarea s-a incheiat cu o expozitie de produse artizanale facute de femeile din mediul rural. Mentionam ca evenimentul a fost organizat de Camera Agricola Judeteana Iasi in colaborare cu Primaria si Centrul Cultural Ruginoasa si Asociatia Judeteana pentru Prestatii si Indemnizatii Sociale Iasi.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articoleAdis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow