23.5 C
Paşcani
duminică, iulie 3, 2022
Array

Ziua Europei – Unitate prin diversitate. Activități inedite la Liceul Tehnologic “Mihai Busuioc” din Pașcani

Curtea unei școli din Pașcani s-a transformat într-un mare loc unde au fost găzduite țările care fac parte din Uniunea Euuropeană. Cu steaguri, baloane, îmbrăcați specific și mai ales mirosind a prăjituri, cei prezenți au sărbătorit Ziua Europei. Elevii, profesorii și părinții au avut emoții când au urcat pe scenă pentru a aduce specificul țării pe care au reprezentat-o. Buna dispoziție a dominat pe tot parcursul evenimentului denumit sugestiv – „Europa MAI aproape 9”.

Materialul video în cadrul știrilor INFOBIT.

Forfotă mare azi dimineață la Liceul Tehnologic “Mihai Busuioc” din Pașcani. Toată suflarea școlii s-a pregătit pentru organizare evenimentului „Europa MAI aproape 9” care marcheză Ziua Europei, ce se sărbătorește pe 9 mai. Directorul unității de învățământ a deschis festivitatea prin adresarea câtorva cuvinte despre ce înseamnă Uniunea Europeană, ce țări fac parte din ea.

S-a ascultat și imnul Uniunii Europene, iar cei prezenți, de la prichindei până la părinți și bunici, au fluturat steaguri și baloane. Momentele au fost imortalizate prin fotografii.

Toate cele 28 de state membre Uniunii Europene au fost reprezentate de elevii școlii prin standuri. Aici au fost prezentate costumele tradiționale, dar și mâncarea specifică țării.

Școlarii spun că s-au pregătit pentru această zi de săptămâni bune. Nici emoțiile nu le-au dat pace.

Pe lângă doritorii care au avut ocazia să viziteze fiecare stand în parte, publicul a asistat și la un frumos spectacol pus în scenă de profesori și elevi. Primii care au spart gheața au fost prichindeii care au reprezentat Anglia.

A urmat Franța. S-a început cu imnul acestei țări. Micuții au oferit și informații.

Și Germania a fost reprezentată de elevii Liceului Tehnologic “Mihai Busuioc”.

O altă țară membră a Uniunii Europene este Grecia. Elevii de primară au salutat în limba greacă. Ei au prezentat și date istorice.

Nu a lipsit România din cadrul acestui eveniment. Elevii îmbrăcați specific țării noastre și cu muzică tradițională cântată pe fundal au prezentat punctele forte. De pe listă nu au lispit nume care ne fac cinste, de la domnitori, la scriitori, artiști până la inventatori.

Evenimentul a fost organizat împreună cu Centrul de Informare Europe Direct Iași. Au fost prezenți și doi reprezentați – Ioana Pruteanu și Claudiu Ciubotaru care au rămas impresionați de mobilizare creată pentru această zi și mai ales de modul de organizare.

În această zi în toate orașele din statele membre Uniunii Europene este marcată Ziua Europei, 9 mai, prin evenimente culturale și artistice.

În acest an se împlinesc 10 ani de când România este stat membru al Uniunii Europene.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow