16.1 C
Paşcani
sâmbătă, iunie 3, 2023

Ziua Europei, sarbatorita la Pascani (foto)

In fiecare an,pe data de  9 mai, este celebrată ziua Europei.  Aceasta sarbatoare este unul dintre simbolurile europene menite să promoveze unitatea în rândul cetatenilor europeni, fiind celebrată în diferite forme în majoritatea statelor membre ale Uniunii Europene, dar și în țările din jur.

La Pascani aceasta zi a fost marcata printr-o serie de activitati organizate de institutiile de cultura si de invatamant ale municipiului.

La Casa de Cultura din municipiu, de la ora 11 a avut loc decernarea premiilor pentru concursul pe teme europene si pentru expozitia–concurs “Cosuri pascale”.

De asemenea au fost sustinute si momente artistice oferite de Mini Bandul Trubadurii” al Casei de Cultura.

La Liceul Teoretic „Miron Costin” s-a desfasurat un targ european cu standuri, prin care care s-au prezentat elemente legate de gastronomie, turism si cultura ale statelor membre. De asemenea a avut loc si o premiere a elevilor care s-au implicat in activitatile referitoare la Uniunea Europeana.

Tot de Ziua Europei, la Colegiul CF“Unirea” a avut loc o activitate de antreprenoriat scolar, un targ de prajituri specifice tarilor U.E. cu vanzare, elevii incercand prin metode cat mai inedite sa-si faca o reclama cat mai buna, pentru a putea vinde mai usor.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow