27.4 C
Paşcani
marți, august 16, 2022

Ziua Europei, sărbătorită creativ la Colegiul Unirea din Pașcani – FOTO

Ziua Europei a fost sărbătorită într-un mod creativ la Colegiul Unirea din municipiul Pașcani, luni, 9 mai, pe platoul din spatele unității școlare. Mai multe echipaje formate din liceeni au pregătit standuri în care au prezentat zeci de țări europene, prin caracteristicile lor. Mâncare, port tradițional, cântece și dansuri specifice, literatură și multe altele au fost pregătite cu iscusință și dăruire de adolescenți, îndrumați de profesori.

Printre țările prezentate de elevi a fost și Marea Britanie. Tinerii s-au costumat în personaje celebre, au pus pe masă cartofi prăjiți, băuturi tradiționale și alte lucruri cu specific englezesc.

De la parada țărilor europene, nu putea să lipsească România – cu portul tradițional popular, cu bucate alese, oale de lut și cărți cu povești din copilărie.

Fiecare prezentare a fost analizată de un juriu, format din profesori din școală și o persoană din exterior, iar câștigătorii au fost răsplătiți cu cărți și dulciuri.

De precizat este faptul că în fiecare an, pe 9 mai este sărbătorită Ziua Europei, dată care marchează aniversarea momentului istoric reprezentat de „Declarația Schuman”, care a propus ideea unei noi forme de cooperare politică în Europa, care ar face ca războiul dintre națiunile Europei să fie de neconceput. Propunerea lui Robert Schuman este considerată a fi piatra de temelie a Uniunii Europene.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow