15.8 C
Paşcani
vineri, iunie 9, 2023
Array

Ziua Europeană a Numărului Unic 112 marcata la Pascani si Targu Frumos

numar-de-urgenta

Pompierii din Pascani si Targu Frumos isi deschid portile pentru a marca Ziua Europeană a Numărului Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112 şi aniversarea a 22 de ani de la decizia de înfiinţare a acestuia. Evenimentul va avea loc in data de luni 11 februarie 2013, cand lucratorii ISU asteapta vizitatorii, pentru a li se prezenta importanta acestui numar.

Numărul unic 112 este gratuit şi poate fi apelat de pe orice telefon fix, telefon public sau mobil, numai pentru urgenţe medicale sau situaţii când sunt puse în pericol viaţa, siguranţa, bunurile cetăţenilor şi mediul. Preluarea apelului o face Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) care, în funcţie de specificul acestuia, îl redirecţionează către serviciile specializate de intervenţie: poliţie, ambulanţă, pompieri sau jandarmi.

Pentru informarea copiilor cu privire la semnificaţia zilei de 11 februarie şi importanţa utilizării corecte a numărului 112, reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Iaşi vor desfăşura activităţi educative în două unităţi de învăţământ din municipiul Iaşi, Grădiniţa cu program prelungit nr. 9 şi Grădiniţa cu program prelungit nr. 16.

“Suntem convinşi că cetăţenii judeţului Iaşi apreciază utilitatea Sistemului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112 şi îi invităm să participe la activităţile organizate  de instituţia noastră cu prilejul sărbătoririi Zilei Europene 112.” Se arata intr-un comunicat trimis pe adresa redactiei noastre de cpt. Bolohan Silvia – purtător de cuvânt ISU Iaşi

 

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow