10.7 C
Paşcani
joi, octombrie 28, 2021
Array

„Ziua Europeană a Limbilor”, sărbătorită la „Unirea”

Elevii Colegiului Tehnic de Cai Ferate „Unirea” Paşcani au sărbătorit astăzi prin diferite activităţi „Ziua Europeană a Limbilor”. Au avut invitaţi de onoare, au făcut un filmuleţ video în care au vorbit în mai multe limbi străine şi au făcut un teatru de improvizaţie pentru a vedea cum s-ar descurca într-o altă ţară. De asemenea, la radioul şcolii s-au auzit melodii din străinătate.

Cu un filmulet video a început sărbătoarea Zilei Europene a Limbilor, ce a fost marcată prin diferite activităţi la Colegiul Unirea, timp de mai multe zile. De exemplu, astăzi, elevii i-au avut alături pe specialiştii de la Centrul de Informare Europe Direct Iaşi. Au vorbit despre semnificaţia evenimentului şi despre ce înseamnă diversitatea lingvistică.
Au făcut şi un teatru de improvizaţie, pentru a arata cum se descurcă în cazul în care se află într-o ţară străină fără să cunoască limba oficială.

Şi nu a fost singura zi dedicată acestei activităţi. În această săptămâna, la Radio Unirea s-a ascultat muzică din străinătate, iar elevii talentaţi ai şcolii le-au oferit colegilor lor, pe durata pauzelor, “microrecitaluri” de muzică şi teatru în limba străină.

Menţionăm că aceasta săptămâna se va încheia vineri pentru elevii uniristi, 29 septembrie, cu o seară de karaoke în limbi străine, la un local din Paşcani.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Bataie de joc: Dupa majorarea salariilor si numeroase angajari, primarul Pintilie propune cresterea cu cca 40% a taxelor si impozitelor pentru pascaneni. Va...

La Pascani taxele si impozitele locale ar urma sa fie majorate cu cca 40%. Initiativa fara precedent,...

Inca un tanar, in legislativul pascanean: “Săracă nu este o comunitate care nu are bani, ci o comunitate care nu are vise!

Legislativul pascanean are un nou consilier local. La inceputul sedintei ordinare din 28 octombrie a.c. , Alexandru...

Primarul si consilierii PNL-Pro Romania, reclamati la DNA pentru abuz in serviciu

Primarul municipiului Pascani si consilierii locali din PNL si Pro Romania au fost reclamati la DNA si...

Sedinta pentru rectificari bugetare si modernizarea  unor strazi

Legislativul pascanean este convocat in sedinta ordinara, pe 28 octombrie de la ora 09.00. Pe ordinea de...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI