More

  „Ziua Europeană a Limbilor”, sărbătorită la „Unirea”

  Array

  Elevii Colegiului Tehnic de Cai Ferate „Unirea” Paşcani au sărbătorit astăzi prin diferite activităţi „Ziua Europeană a Limbilor”. Au avut invitaţi de onoare, au făcut un filmuleţ video în care au vorbit în mai multe limbi străine şi au făcut un teatru de improvizaţie pentru a vedea cum s-ar descurca într-o altă ţară. De asemenea, la radioul şcolii s-au auzit melodii din străinătate.

  Cu un filmulet video a început sărbătoarea Zilei Europene a Limbilor, ce a fost marcată prin diferite activităţi la Colegiul Unirea, timp de mai multe zile. De exemplu, astăzi, elevii i-au avut alături pe specialiştii de la Centrul de Informare Europe Direct Iaşi. Au vorbit despre semnificaţia evenimentului şi despre ce înseamnă diversitatea lingvistică.
  Au făcut şi un teatru de improvizaţie, pentru a arata cum se descurcă în cazul în care se află într-o ţară străină fără să cunoască limba oficială.

  Şi nu a fost singura zi dedicată acestei activităţi. În această săptămâna, la Radio Unirea s-a ascultat muzică din străinătate, iar elevii talentaţi ai şcolii le-au oferit colegilor lor, pe durata pauzelor, “microrecitaluri” de muzică şi teatru în limba străină.

  Menţionăm că aceasta săptămâna se va încheia vineri pentru elevii uniristi, 29 septembrie, cu o seară de karaoke în limbi străine, la un local din Paşcani.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Lansare de carte la Protopariatul Pașcani. A fost anunțată deschiderea unui cerc de minihandbal | FOTO

  Lansare de carte la Protopariatul Pașcani. A fost anunțată deschiderea unui cerc de minihandbal. //

  Propunere: Patru sensuri giratorii la ieșirea din Pașcani, sens unic în fața liceului Nicolae Iorga

  Propunere: Patru sensuri giratorii la ieșirea din Pașcani, sens unic în fața liceului Nicolae Iorga. //

  Întreruperi de apă în apropierea Pașcaniului

  Întreruperi de apă în apropierea Pașcaniului. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet