16.3 C
Paşcani
miercuri, mai 31, 2023
Array

„Ziua Europeană a Limbilor”, sărbătorită la „Unirea”

Elevii Colegiului Tehnic de Cai Ferate „Unirea” Paşcani au sărbătorit astăzi prin diferite activităţi „Ziua Europeană a Limbilor”. Au avut invitaţi de onoare, au făcut un filmuleţ video în care au vorbit în mai multe limbi străine şi au făcut un teatru de improvizaţie pentru a vedea cum s-ar descurca într-o altă ţară. De asemenea, la radioul şcolii s-au auzit melodii din străinătate.

Cu un filmulet video a început sărbătoarea Zilei Europene a Limbilor, ce a fost marcată prin diferite activităţi la Colegiul Unirea, timp de mai multe zile. De exemplu, astăzi, elevii i-au avut alături pe specialiştii de la Centrul de Informare Europe Direct Iaşi. Au vorbit despre semnificaţia evenimentului şi despre ce înseamnă diversitatea lingvistică.
Au făcut şi un teatru de improvizaţie, pentru a arata cum se descurcă în cazul în care se află într-o ţară străină fără să cunoască limba oficială.

Şi nu a fost singura zi dedicată acestei activităţi. În această săptămâna, la Radio Unirea s-a ascultat muzică din străinătate, iar elevii talentaţi ai şcolii le-au oferit colegilor lor, pe durata pauzelor, “microrecitaluri” de muzică şi teatru în limba străină.

Menţionăm că aceasta săptămâna se va încheia vineri pentru elevii uniristi, 29 septembrie, cu o seară de karaoke în limbi străine, la un local din Paşcani.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow