10.2 C
Paşcani
miercuri, martie 22, 2023
Array

Ziua Eroilor la Paşcani. Depuneri de coroane şi poveşti emoţionante din război – FOTO/ VIDEO

Sărbătoare mare astăzi, de 21 mai. La toate monumentele eroilor, cimitirele unde au fost îngropaţi eroi ai patriei, dar şi la bisericile care au ca hram Înălţarea Domnului sau Sfinţii Constantin şi Elena, au avut loc slujbe religioase, s-au depus coroane şi s-a dat de pomană. Mai mult, copii de la şcolile din Paşcani au susţinut şi un program artistic cu cântece şi poezii patriotice. La eveniment a fost şi fanfara oraşului care a cântat imnul României.

ziua eroilor fanfara

Veteranul de război Nica Constantin a fost şi el prezent astăzi când s-au depus coroane la monumentele din Municipiu Paşcani. Cu lacrimi în ochi îşi aduce aminte de ce s-a întâmplat în urmă cu zeci de ani, atunci când el era elev la liceu şi a fost luat şi trimis în război. Rănile adânci nu au fost închise nici acum. Una dintre cele mai urâte amintiri a fost atunci când i-a trecut glonţul pe la ureche şi mai ales când un vagon plin de oameni a fost ciuruit de gloanţe. – vezi povestea in materiaul video INFOBIT.

ziua eroilor veteran de razboi

În faţa unui public numeros format din sute de persoane prezente la Capela din oraş, corul de copii “Ghiocelul” coordonat de profesorul Gheorghe Arşinel a interpretat cântece special pentru această zi.

ziua eroilor cor copii

A urmat apoi depunerea de coroane de flori din partea administraţiei locale, partidelor politice, şcolilor, Poliţie, Pompierilor şi societăţilor comerciale din oraş.

ziua eroilor

Menţionăm că depuneri de coroane au avut loc şi în Târgu Frumos, Hîrlău şi comunele Miroslovesti, Moţca etc

 

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow