More

  “Ziua eroilor”, la Moțca: Un veteran de război din Focșani a venit să revadă locurile în care a luptat

  Array

  ziua eroilor la motca

  Ziua eroilor a fost sarbatorita cu fast si in comuna Motca. Autoritatile locale au depus coroane de flori la monumentele eroilor din fata Bisericii Sf. Nicolae si la troita, de la intersectia DN 28 A cu drumul european 85, iar un grup vocal de elevi au cantat cantece patriotice. De asemenea, doi preoti au tinut o slujba de pomenire iar localnicii au primit oua rosii si pasca.

  O supriza placuta a fost vizita unui batranel, Ion Popoaia, din zona Focsani, care a luptat in localitatea Boureni in timpul celui De-al Doilea Razboi Mondial.

  Ion Popoaia

  De acolo, a fost luat prizonier de catre rusi si dus intr-un lagar din Kiev, unde a stat captiv 5 ani. a fost cea mai grea perioada din viata lui, pentru ca a fost supus la munci grele, iar cele mai multe zile le petrecea nemancat.

  Cea mai mare bucurie a lui, a fost cand s-a imbarcat intr-un tren, cu destinatia unui loc in care nu mai credea ca va ajunge: acasa. A scapat cu viata, ca prin urechile acului, iar la cei 92 de ani, veteranul de razboi, a venit sa revada de Ziua Eroilor, locurile in care a luptat pentru tara.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  RCA-ul se scumpește masiv pentru unii șoferi. O măsură bună sau rea?

  Asigurările auto obligatorii se vor scumpi masiv pentru unii șoferi în perioada următoare. La propunerea firmelor de asigurare, care acuză o creștere a accidentelor și a...

  Depuneri de coroane la monumentele eroilor din suburbii și municipiul Pașcani – FOTO

  De Ziua Nationala a Romaniei, oficialitatile locale din Pascani au inceput de dimineata cu depuneri de coroane la monumentele eroilor din suburbii si municipiu. Prima...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI