25.4 C
Paşcani
joi, iunie 30, 2022
Array

“Ziua eroilor”, la Moțca: Un veteran de război din Focșani a venit să revadă locurile în care a luptat

ziua eroilor la motca

Ziua eroilor a fost sarbatorita cu fast si in comuna Motca. Autoritatile locale au depus coroane de flori la monumentele eroilor din fata Bisericii Sf. Nicolae si la troita, de la intersectia DN 28 A cu drumul european 85, iar un grup vocal de elevi au cantat cantece patriotice. De asemenea, doi preoti au tinut o slujba de pomenire iar localnicii au primit oua rosii si pasca.

O supriza placuta a fost vizita unui batranel, Ion Popoaia, din zona Focsani, care a luptat in localitatea Boureni in timpul celui De-al Doilea Razboi Mondial.

Ion Popoaia

De acolo, a fost luat prizonier de catre rusi si dus intr-un lagar din Kiev, unde a stat captiv 5 ani. a fost cea mai grea perioada din viata lui, pentru ca a fost supus la munci grele, iar cele mai multe zile le petrecea nemancat.

Cea mai mare bucurie a lui, a fost cand s-a imbarcat intr-un tren, cu destinatia unui loc in care nu mai credea ca va ajunge: acasa. A scapat cu viata, ca prin urechile acului, iar la cei 92 de ani, veteranul de razboi, a venit sa revada de Ziua Eroilor, locurile in care a luptat pentru tara.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow