24.9 C
Paşcani
joi, iunie 30, 2022
Array

Ziua Eroilor: depuneri de coroane si un scurt moment artistic

poza eroi

Ca in fiecare an, autoritatile locale dar si institutiile din Pascani au comemorat Ziua Eroilor, prin depuneri de coroane la toate monumentele de pe raza municipiului. Clopotele tuturor bisericilor au batut la ora 12 în cinstea celor morti pentru credinta, dreptate si patrie.

Depunerea de coroane a inceput la ora 7.30, la Monumentul de la Biserica Lunca Pascani, de unde autoritatile s-au deplasat la Blagesti, Sodomeni si Gastesti.

Mai apoi, in jurul orei 10.00, autoritatile au revenit in municipiu si au inceput cu depuneri de coroane la Troita din cartierul Fantanale, urmat de Monumentul de pe Strada Stefan cel Mare si Monumentul de la Biserica Sfintii Voievozi.

Finalul acestor manifestari a avut loc la Biserica Inaltarea Domnului., Mai apoi, autoritatile locale, prin Primar, viceprimar, secretar, administrator public au deschis seria depunerilor de coroane. Au mai depus coroane si membrii tuturor partidelor politice din Pascani cat si membrii altor institutii, cum sunt scolile, Politia, Pompierii.

Ziua eroilor a fost sarbatorita cu fast si in comuna Motca. Autoritatile locale au depus coroane de flori la monumentele eroilor din fata Bisericii Sf. Nicolae si la troita, de la intersectia DN 28 A cu drumul european 85, iar un grup vocal de elevi au cantat cantece patriotice.

O supriza placuta a fost vizita unui batranel, Ion Popoaia, din zona Focsani, care a luptat in localitatea Boureni in timpul celui De-al Doilea Razboi Mondial. De acolo a fost luat prizonier de catre rusi si dus intr-un lagar din Kiev, unde a stat captiv 5 ani. A scapat cu viata, ca prin urechile acului, iar la cei 92 de ani, veteranul de razboi, a venit sa revada de Ziua Eroilor, locurile in care a luptat pentru tara.

 

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow