17.2 C
Paşcani
joi, octombrie 28, 2021

Ziua educației sărbătorită și la Pașcani. Zeci de activități au loc în școli

Ziua educației sărbătorită și la Pașcani. Zeci de activități au loc în școli

 Elevii și profesorii au pregătit sute de activități pentru a marca cum se cuvine Ziua Internațională a Educației. De la concursuri de cultură generală până la dezbateri pe teme importante din Pașcani, toate sunt programate pentru joi, 5 octombrie în instituțiile de învățământ sau de cultură. Mai mult decât atât, conform structurii anului școlar, cursurile nu vor avea loc, va fi zi liberă.

Sărbătoare în toate școlile din țară, joi, 5 octombrie atunci când elevii şi profesorii sărbătoresc Ziua Educaţiei. Asta înseamnă că nu se vor face ore în sensul obişnuit în şcoli, fiecare şcoală având libertatea să sărbătorească “prin manifestări specifice” această zi.

Conform structurii anului scolar 2017-2018 anuntata chiar de Ministerul Educatiei unitatile de invatamant si inspectoratele scolare vor marca prin manifestari specifice, conform planificarilor existente la nivelul fiecarei scoli, ziua de 5 octombrie (Ziua internationala a educatiei)„.

Tot în această perioada au loc și Zilele Casei Corpului Didactic “Spiru Haret” din Iaşi ce sunt programate să se desfăşoară în perioada 4-5 octombrie 2017. Agenda evenimentului cuprinde activități organizate la Iași dar și la Pașcani.

Astfel, joi, 5 octombrie 2017, începând cu ora  9.30 va avea loc deschiderea activităților la Clubul Copiilor din Pașcani. Aici elevii ce fac parte din clubul de dezbatere Narnia vor susține momentul intitulat Moștenirea Cantacuzinilor – muzeu sau mall cultural.

De la ora 10.30 este programată acțiune Ecouri regăsite – proiect Euroscola, susținut de elevi și profesori la Colegiul Național ”Mihail Sadoveanu” Pașcani.

De la ora 11.00 va avea loc work-shop-ul Firmele de exerciţiu între real şi virtual activitate moderată de profesorul Daniela Orășanu, directorul Colegiului Unirea din Pașcani.

Casa Corpului Didactic “Spiru Haret”  marchează și începutul unui nou an de activitate în care va oferi cadrelor didactice oportunitatea de a dobândi noi experiențe de cunoaștere, în spiritul inovării și al deschiderii spre un învățământ de calitate.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Anunt de pierdere

Pierdut certificat constatator nr. 70820 din 08.08.2018 de la punctul de lucru din sat Pietrosu, comuna Tatarusi,...

O fetiță de 9 anișori, cu o păpușă în brațe, abuzată de un individ. A reușit să o agreseze sexual, după ce a păcălit-o

Un ieșean a fost trimis la pușcărie de către judecători, după ce a fost acuzat că a...

Ard câmpurile din comune. Neglijența oamenilor pun pe drumuri pompierii

Pompierii pascaneni, dar si cei din Targu Frumos sau Harlau primesc foarte multe solicitari in aceasta perioada...

Vom avea restricţii de Crăciun şi de Revelion? Ce spune ministrul Sănătăţii

Valul patru al pandemiei este din ce în ce mai aprig, fapt demonstrat de creșterea îmbolnăvirilor și...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI