More

  Ziua educației sărbătorită și la Pașcani. Zeci de activități au loc în școli

  Ziua educației sărbătorită și la Pașcani. Zeci de activități au loc în școli

   Elevii și profesorii au pregătit sute de activități pentru a marca cum se cuvine Ziua Internațională a Educației. De la concursuri de cultură generală până la dezbateri pe teme importante din Pașcani, toate sunt programate pentru joi, 5 octombrie în instituțiile de învățământ sau de cultură. Mai mult decât atât, conform structurii anului școlar, cursurile nu vor avea loc, va fi zi liberă.

  Sărbătoare în toate școlile din țară, joi, 5 octombrie atunci când elevii şi profesorii sărbătoresc Ziua Educaţiei. Asta înseamnă că nu se vor face ore în sensul obişnuit în şcoli, fiecare şcoală având libertatea să sărbătorească “prin manifestări specifice” această zi.

  Conform structurii anului scolar 2017-2018 anuntata chiar de Ministerul Educatiei unitatile de invatamant si inspectoratele scolare vor marca prin manifestari specifice, conform planificarilor existente la nivelul fiecarei scoli, ziua de 5 octombrie (Ziua internationala a educatiei)„.

  Tot în această perioada au loc și Zilele Casei Corpului Didactic “Spiru Haret” din Iaşi ce sunt programate să se desfăşoară în perioada 4-5 octombrie 2017. Agenda evenimentului cuprinde activități organizate la Iași dar și la Pașcani.

  Astfel, joi, 5 octombrie 2017, începând cu ora  9.30 va avea loc deschiderea activităților la Clubul Copiilor din Pașcani. Aici elevii ce fac parte din clubul de dezbatere Narnia vor susține momentul intitulat Moștenirea Cantacuzinilor – muzeu sau mall cultural.

  De la ora 10.30 este programată acțiune Ecouri regăsite – proiect Euroscola, susținut de elevi și profesori la Colegiul Național ”Mihail Sadoveanu” Pașcani.

  De la ora 11.00 va avea loc work-shop-ul Firmele de exerciţiu între real şi virtual activitate moderată de profesorul Daniela Orășanu, directorul Colegiului Unirea din Pașcani.

  Casa Corpului Didactic “Spiru Haret”  marchează și începutul unui nou an de activitate în care va oferi cadrelor didactice oportunitatea de a dobândi noi experiențe de cunoaștere, în spiritul inovării și al deschiderii spre un învățământ de calitate.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  O fostă procuroare din Pașcani și o vecină de-a ei, găsite moarte în casă. A fost deschis dosar penal

  Fosta procuroare, Codruta Pantazi, cumnata fostului primar, Dumitru Pantazi, a fost gasita fara suflare in propria locuinta, in cursul zilei de sambata, 16 ianuarie...

  15 IANUARIE – ZIUA CULTURII NATIONALE

  Ziua Culturii Naţionale a fost marcată pentru prima dată la 15 ianuarie 2011, adică în urmă cu 10 ani. Data la care se sărbătoreşte...

  Preotul prins în prag de comă alcoolică la volan a fost scos din Biserică

  Preotul Pavel Pavel din Ruginoasa a fost prins băut la volan cu o alcolemie de  0.93 mg/l în aer expirat @ După  aceea, Mitropolia...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI