10.2 C
Paşcani
miercuri, martie 22, 2023
Array

Ziua Educației la Școlile din Pașcani

Cu mic cu mare elevii păşcăneni au sărbătorit Ziua Mondială a Educaţiei. Copii împreună cu cadrele didactice au organizat un altfel de program şcolar pentru această zi în care s-au desfăşurat activităţi educative sau recreative cum ar fi: piese de teatru, muzică, dansuri sau concursuri sportive.
Elevii păşcăneni alături de cadrele didactice au sărbătorit astăzi, 5 octombrie Ziua Mondială a Educaţiei prin diferite manifestări educative şi recreative.
De exemplu, prichindeii de la clasele pregătitoare din Şcoala Gimnazială Iordache Cantacuzino din Municipiu au avut astăzi o şezătoare în care au învăţat poezii. Ba mai mult, după ce au urmărit o poveste au primit o provocare – să coloreze personajele favorite din poveste sau scenă care le-a plăcut cel mai mult.

Copii din clasa a III a de la aceeaşi şcoală şi-au invitat colegii mai mici să vizioneze o scenetă de umor “Castravetele” jucată de ei. O parte dintre elevi au compus şi câte o poezie pentru a marca această zi specială pentru educaţie.

Şi la Liceul Mihail Sadoveanu din oraş s-au organizat diferite activităţi care să marcheze această zi. Elevii dintr-o clasa de a V a au organizat o dezbatere la care şi-au invitat şi părinţii. Dialogul a avut ca temă “Punţi peste timp. Imaginea dascălului în trecut şi prezent”.

13450010La Liceul Teoretic Miron Costin s-au organizat concursuri de mişcare în aer liber cu rolele sau bicicletele, dar şi partide de fotbal. Liceenii talentaţi au participat la o preselecţie pentru un loc în formaţia de teatru a liceului, în cor sau dansuri populare. Printre invitaţi s-au numărat şi cercetaşii din Centrul Local “Crinii” din Municipiu.
Dintre activităţile organizate pentru a sărbători Ziua Educaţiei la Paşcani s-au mai numărat desenele pe asfaltul din curtea şcolii, partide de volei şi activităţi filantropice.
Ziua Mondială a Educaţiei se sărbătoreşte încă din 1994. În prezent, peste 200 de ţări desfăşoară diferite activităţi în această zi pentru a omagia munca profesorilor dar şi pentru a marca rolul educaţiei în societate.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow