Slider

Pe 5 octombrie 2018 serbăm Ziua Mondială a Educației și le mulțumim tuturor celor care au contribuit la educația noastră, de la grădiniță și clasele primare până la facultate. Toate cadrele didactice care au sfătuit și îndrumat dealungul anilor mii de elevi merită aprecierea lor.

UNESCO  a desemnat această zi ca fiind Ziua Mondială a Educației pentru a marca semnarea “Recomandării UNESCO/OIM (Organizația Internațională a Muncii) privind statutul profesorilor” în 1966. Recomandarea semnată atunci împreună cu recomandarea din 1997 privind învățământul superior reprezintă principalul cadru de referință în ceea ce privește responsabilitățile și drepturile cadrelor didactice.

Federația globală a Uniunii Sindicatelor Cadrelor Didactice “Education International” a dorit să se asigure că cele două recomandări sunt respectate de fiecare stat în parte, la nivel international. Așadar, aceasta a lansat la 5 octombrie o campanie de promovare a meritelor profesorilor, învățătorilor și educatorilor. Totodată această campanie vizează și ce contribuții au adus cadrele didactice în procesul educațional.

Continuarea pe Antena 1

Slider