More

  Ziua Drapelului Naţional. Ce ştiţi despre simbolul României

  Array

  26 iunie a fost instituită, prin lege, Ziua Drapelului Naţional, iar astăzi în marile oraşe au fost organizate parade militare şi ceremonii pentru a aniversa această zi. În Paşcani însă, administratia locală a arborat 50 de steaguri pe stalpurile din centrul oraşului, pe străzile Ştefan cel Mare şi Moldovei.

  ziua drapelului

  Simbol al luptei poporului român pentru libertate, Drapelul Naţional aminteşte fiecărui cetăţean român datoria sfânta de a servi cu credinţă patria, de a apară cu orice preţ unitatea, suveranitatea şi independenţa României.

  Drapelul tricolor a fost adoptat că simbol al naţiunii în prima zi a victoriei Revoluţiei de la 1848, când Guvernul provizoriu de la Bucureşti a promulgat decretul de instituire a Drapelului Naţional. Astfel, s-a stabilit că Tricolorul – roşu, galben şi albastru – să reprezinte steagul naţional al tuturor românilor, purtând deviza Dreptate şi frăţie, acordându-i-se şi denumirea de «stindard al libertăţii».

  Unirea Principatelor Române de la 24 ianuarie 1859, măreţele momente ale istoriei noastre, Independenţa din 1877 şi Marea Unire din 1918, luptele purtate în cele două războaie mondiale, s-au desfăşurat toate sub semnul Drapelului Naţional.

  Nu toţi păşcănenii au ştiut că astăzi se sărbătoreşte această zi, care sunt culorile şi mai seminificatia lor.

  Drapelul Naţional este şi simbolul sub care militarii români participa în prezent la misiunile din teatrele de operaţii.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Accident din cauza vitezei. Soferii au scapat cu viata

  Accident rutier in apropiere de podul peste calea ferata, la iesirea din Pascani. `In cursul zilei de sambata 23 ianaurie, in jurul orei 11...

  România s-a născut la Iași: 162 de ani de identitate și unitate națională în capitala istorică a României

  Acum 162 de ani, printr-una dintre cele mai mari inițiative de conștiință și putere națională, România se năștea la Iași, după secole de sacrificii...

  „Mortul viu” de la Iaşi rămâne mort din punct de vedere oficial. Dovada că e mai greu să învii decât să mori

  ”Mortul viu” aşteaptă decizia oficială a autorităţilor pentru a i se anula certificatul de deces şi a-şi continua viaţa în mod normal. Gabriel Luca, ieşeanul...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI