More

  Ziua Drapelului Naţional. Ce ştiţi despre simbolul României

  Array

  26 iunie a fost instituită, prin lege, Ziua Drapelului Naţional, iar astăzi în marile oraşe au fost organizate parade militare şi ceremonii pentru a aniversa această zi. În Paşcani însă, administratia locală a arborat 50 de steaguri pe stalpurile din centrul oraşului, pe străzile Ştefan cel Mare şi Moldovei.

  ziua drapelului

  Simbol al luptei poporului român pentru libertate, Drapelul Naţional aminteşte fiecărui cetăţean român datoria sfânta de a servi cu credinţă patria, de a apară cu orice preţ unitatea, suveranitatea şi independenţa României.

  Drapelul tricolor a fost adoptat că simbol al naţiunii în prima zi a victoriei Revoluţiei de la 1848, când Guvernul provizoriu de la Bucureşti a promulgat decretul de instituire a Drapelului Naţional. Astfel, s-a stabilit că Tricolorul – roşu, galben şi albastru – să reprezinte steagul naţional al tuturor românilor, purtând deviza Dreptate şi frăţie, acordându-i-se şi denumirea de «stindard al libertăţii».

  Unirea Principatelor Române de la 24 ianuarie 1859, măreţele momente ale istoriei noastre, Independenţa din 1877 şi Marea Unire din 1918, luptele purtate în cele două războaie mondiale, s-au desfăşurat toate sub semnul Drapelului Naţional.

  Nu toţi păşcănenii au ştiut că astăzi se sărbătoreşte această zi, care sunt culorile şi mai seminificatia lor.

  Drapelul Naţional este şi simbolul sub care militarii români participa în prezent la misiunile din teatrele de operaţii.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Stradă cu sens unic în fața Liceului Nicolae Iorga

  Strada din fața Liceului Tehnologic „Nicolae Iorga” urmează să fie cu sens unic. Decizia a fost luată în cadrul ședinței de miercuri, 21 aprilie, de la sediul Primăriei Pașcani. //

  Peste 400 de locuri libere pentru vaccinare la centrul din Pașcani

  Premiera la centrul de vaccinare anti COVID 19 din municipiul Pascani. De la deschiderea acestei locatii, miercuri, 21 aprilie a.c., pe harta interactiva de pe platforma de programare au aparut, pentru prima data, peste 400 de locuri libere pentru cei care vor sa se imunizeze la centrul de pe strada Sportului din oras. Doritorii se pot programa, ca si pana acum, pe plaftorma nationala, prin call-center sau medicul de familie. //

  Probleme cu licența pentru deszăpezire, din cauza unei pretenții ilegale

  Societea locală de salubritate are probleme serioase cu obținerea licenței pentru serviciile de deszăpezire si întreținerea cailor de acces pe timpul iernii, din cauza...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet