17.4 C
Paşcani
vineri, august 12, 2022
Array

Ziua de citit împreună, la biblioteca din Târgu-Frumos

Invitaţie la citit cu voce tare, la sfârşitul săptămânii la biblioteca din Târgu-Frumos. Elevi de toate vârstele, adolescenţi şi chiar bătrânei vor lectura vineri în cadrul instituţiei de cultură, din cărţi de diferite domenii. Va avea loc şi o piesă de teatru, iar cu ajutorul unei reţele de socializare, o autoare cunoscută din Bucureşti, le va spune celor mici poezii.

Eveniment inedit la biblioteca din Târgu Frumos. Vineri, 16 februarie, târgoveţii de toate vârstele, vor sărbători „Ziua Internaţională a Cititului Împreună”. De dimineaţă, preşcolarii vor ascultă poezii amuzante recitate de Carmen Tiderle, prin Skype. Autoarea este din Bucureşti şi a devenit celebră după mai multe publicaţii, care atrag copiii de toate vârstele.

Şi elevii de la Şcoală „Ion Creangă” vor veni la biblioteca şi vor citi cu voce tare din Cărţile lui Apolodor iar cei de la Clubul Copiilor îşi vor demonstra talentul într-o piesă de teatru, scrisă de Vasile Alecsandri.
Nu vor lipsi de la eveniment nici persoanele de vârstă a treia. Seniorii, cu vârste cuprinse între 65 şi 70 de ani, vor lectura din propriile cărţi sau din cele preferate, în faţa tinerilor din oraş.
Un exemplu de viaţă vor fi elevii de la Liceul Special Moldova. Şi ei, că şi ceilalţi participanţi, vor citi. Dar nu oricum, ci de pe cărţi scrise în alfabetul Braille, un sistem folosit de cei cu deficienţe de vedere.

Menţionăm că Ziua Internaţională a Cititului Împreună, este marcată pe 16 februarie, începând cu anul 2012, în peste 100 de  ţări.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow