32.6 C
Paşcani
luni, august 8, 2022
Array

Ziua Culturii va fi marcată și la Pașcani

Ziua Culturii va fi marcată și la Pașcani

Ziua Culturii va fi marcată și la Pașcani. Dat fiind că 15 ianuarie este o zi de duminică, majoritatea instituțiilor publice și culturale au pregătit evenimente care să marcheze și nașterea poetului Mihai Eminescu. Vor avea loc recitări de poezii, scurte scenete de teatru, dar și evocări care să arate personalitatea scriitorului.

La Casa de Cultură “Mihail Sadoveanu” din Pașcani, câțiva elevi coordonați de profesorul de specialitate Ionuț Hărățu au pregătit un program dedicat Zilei Culturii și nașterii poetului Mihai Eminescu. Astfel, luni, 16 ianuarie, începând cu orele 17.30 în sala Arcadia a intituției sunteți invitați la eveniemnt.

Daniela Calistru, directorul Casei de Cultură Pașcani a declarat – Îl vom omagia pe Mihai Eminescu la 167 de ani de la naștere cu sprijinul elevilor de la Liceul Teoretic „Miron Costin” din Pașcani coordonați de prof. Ionuț Hărățu. Vă așteptăm la eveniment!

Menționăm că parlamentarii din Camera Deputaților au adoptat, în anul  2010, un proiect de lege, prin care ziua de naștere a lui Mihai Eminescu – 15 ianuarie a devenit Zi a Culturii Naționale. Mihai Eminescu a fost un poet, prozator și jurnalist român, socotit de cititorii români și de critica literară postumă drept cea mai importantă voce poetică din literatura română. El s-a născut pe 15 ianuarie 1850 la Botoșani și a murit în ziua de 15 iunie 1889 la București.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow