elefant.ro
More

  ZIUA COPILULUI ÎN FURTUNA, LA POARTA MUZEULUI A.I. CUZA DE LA RUGINOASA

   

  1 Iunie cu peripeţii, pentru un grup de copii din Paşcani. Chiar de ziua lor, cca 50 de elevi din clasa a IV- a A şi C, de la Liceul Teoretic ‚Miron Costin’’ au vrut parte de cea mai urâtă experienţă. Învăţătorii şi părinţii le-au programat, de Ziua Internaţională a Copilului, o excursie la Muzeul Memorial “Alexandru Ioan Cuza” de la Ruginoasa.
  Au verificat programul pe internet, s-au urcat în tren şi au ajuns în câteva zeci de minute. La destinaţie, surpriză! Porţile palatului erau închise. Conform afişului de pe poarta, ziua de 1 Iunie este liberă pentru bugetari, dar pe site-ul muzeului sâmbătă este zi lucrătoare, între ore 09.00 – 18.00, cu specificaţia că “de Ziua Copilului programul poate să difere”.

  Învăţătorii spun că au luat legătura cu directoarea muzeului pentru a o convinge să deschidă instituţia, cu atât mai mult cu cât în stradă mai erau câteva autocare cu copii.
  “Mi-a vorbit urât, mi-a spus că nu stiu sa citesc anunţul de pe poartă. Noi ne-am documentat de pe site-ul muzeului iar acolo NU scrie că muzeul este inchis sambata…” a spus unul dintre organizatori.

  Imediat a început o ploaie torenţială, cu tunete şi fulgere. Copiii părinţii şi învăţătorii au fost udaţi până la piele. Cu greu portarul muzeului le-a dată voie să se adăpostească.
  „Când a început ploaia eram în stradă. Nu am avut acces în încăperile palatului, ne-am adăpostit unde am putut. Unii copii s-au speriat de tunete şi fulgere. Am telefonat acasă să vină cu maşinile să ne ia, am ajuns uzi până la piele… ” au mai spus părinţii.

  De cealaltă parte directoarea muzeului, Simona Ionescu spune că nu este vina ei că învăţătorii nu s-au documentat înainte de a planifica acesta excursie.
  “Pe 1 Iunie bugetarii au zi liberă, deci muzeul este închis. Nu sunt în localitate, nu puteam interveni. Îmi pare rău de situaţie, mai ales pentru copii, dar cred că este a responsabilitatea organizatorilor. Dacă acesta excursie era anunţată, nu se ajungea aici…” a spus pentru BIT TV, Simona Ionescu.

   

   

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Cum administrează societatea consilierului Pintilie, asociaţiile de proprietari. Doar „servicii de contabilitate”, nu şi de reparaţii şi întreţinere. Profituri de zeci de mii de...

  Proiectul consilierilor din opoziţie privind finanţarea de la bugetul local a asociaţiilor de proprietari în vederea salubrizării şi reparării subsolurilor blocurilor, respins din motive...

  Pascaniul, mai frumos! Gazon pe strada Moldovei, mobilier urban nou

  Continua actiunea de infrumusetare a municipiului Pascani. Dupa ce in luna aprilie a.c. a fost montat gazonul in zona centrala a orasului, de la...

  Din nou peste 400 de cazuri noi de COVID! Numărul îmbolnăvirilor de coronavirus a depășit 28.000 în România

  Până astăzi, 3 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 28.166 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv,...

  Opinii