16.1 C
Paşcani
sâmbătă, iunie 3, 2023

ZIUA COPILULUI ÎN FURTUNA, LA POARTA MUZEULUI A.I. CUZA DE LA RUGINOASA

 

1 Iunie cu peripeţii, pentru un grup de copii din Paşcani. Chiar de ziua lor, cca 50 de elevi din clasa a IV- a A şi C, de la Liceul Teoretic ‚Miron Costin’’ au vrut parte de cea mai urâtă experienţă. Învăţătorii şi părinţii le-au programat, de Ziua Internaţională a Copilului, o excursie la Muzeul Memorial “Alexandru Ioan Cuza” de la Ruginoasa.
Au verificat programul pe internet, s-au urcat în tren şi au ajuns în câteva zeci de minute. La destinaţie, surpriză! Porţile palatului erau închise. Conform afişului de pe poarta, ziua de 1 Iunie este liberă pentru bugetari, dar pe site-ul muzeului sâmbătă este zi lucrătoare, între ore 09.00 – 18.00, cu specificaţia că “de Ziua Copilului programul poate să difere”.

Învăţătorii spun că au luat legătura cu directoarea muzeului pentru a o convinge să deschidă instituţia, cu atât mai mult cu cât în stradă mai erau câteva autocare cu copii.
“Mi-a vorbit urât, mi-a spus că nu stiu sa citesc anunţul de pe poartă. Noi ne-am documentat de pe site-ul muzeului iar acolo NU scrie că muzeul este inchis sambata…” a spus unul dintre organizatori.

Imediat a început o ploaie torenţială, cu tunete şi fulgere. Copiii părinţii şi învăţătorii au fost udaţi până la piele. Cu greu portarul muzeului le-a dată voie să se adăpostească.
„Când a început ploaia eram în stradă. Nu am avut acces în încăperile palatului, ne-am adăpostit unde am putut. Unii copii s-au speriat de tunete şi fulgere. Am telefonat acasă să vină cu maşinile să ne ia, am ajuns uzi până la piele… ” au mai spus părinţii.

De cealaltă parte directoarea muzeului, Simona Ionescu spune că nu este vina ei că învăţătorii nu s-au documentat înainte de a planifica acesta excursie.
“Pe 1 Iunie bugetarii au zi liberă, deci muzeul este închis. Nu sunt în localitate, nu puteam interveni. Îmi pare rău de situaţie, mai ales pentru copii, dar cred că este a responsabilitatea organizatorilor. Dacă acesta excursie era anunţată, nu se ajungea aici…” a spus pentru BIT TV, Simona Ionescu.

 

 

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow