17.5 C
Paşcani
duminică, iulie 3, 2022
Array

Ziua comunei Stolniceni, pe 26 mai

In ultima sedinta de Consiliu Local din Stolniceni-Prajescu, legislativul a aprobat organizarea pentru prima data a sarbatorii “Zilei comunei, zi dedicata fii satului”. Evenimentul va avea loc pe data de 26 mai, in zona Casei Tineretului. Din bugetul local pentru anul in curs, care s-a stabilit in aceeasi sedinta, a fost alocata suma de 25.000 lei necesara pentru organizare.
Programul artistic nu este inca cunoscut, insa din primele pregatiri, conform spuselor edilului comunei, Costel Hugeanu, pe scena vor urca atat artisti locali cat si artisti de talie nationala.

“Am decis sa organizam aceasta sarbatoare pentru ca deja mai toate comunele din imprejurimi pregatesc ziua comunei de ani buni. Asteptam inca raspuns de la artisti de muzica populara precum Petrica Matu Stoian si altii” a precizat primarul.

De asemenea nu vor lipsi, standurile comerciale cu jucarii, dulciuri, jocuri, bauturi racoritoare si fel de fel de bunatati. Sarbatoarea se va incheia cu un foc de artificii la miezul noptii. Mentionam ca de la prima atestare din anul 1502, nu a fost niciodata organizata o asemenea sarbatoare. Astfel ca, va deveni o traditie ca in ultima duminica din luna mai sa fi sarbatorita ziua comunei Stolniceni.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow