More

  Ziua comunei la Stolniceni Prăjescu

  Array

  Sărbătoare mare la câţiva kilometri de Paşcani. În acest weekend, sătenii din Stolniceni Prăjescu au sărbătorit a treia ediţie a “Zilei Comunei”. Evenimentul a fost organizat de Primăria şi Consiliul Local din localitate cu bani de la bugetul public şi din sponsorizări. În total, aproape 30.000 de lei. În faţa Casei Tineretului, acolo unde a fost amplasată scena, s-au adunat aproape 1000 de persoane, conform estimărilor făcute de organizatori.

  Evenimentul a început în jurul orei 14:00. Au urcat pe scena artiştii locali.
  Este vorba despre Ansamblul de dansuri „Plaiurile Siretului” de la Liceul Tehnologic Stolniceni Prăjescu, Ansamblul de dansuri ale ruşilor lipoveni „ROZACICHI” de la Şcoala Brătești, Ansamblul de dansuri ţigăneşti GIPSY EYE, Grupul folcloric de ruşi lipoveni „BRĂTESCÂE LOZÂCICHI” au arătat că tradiţiile încă se păstrează, iar obiceiurile din zonă sunt transmise din generaţie în generaţie.
  Gipsy Eye (2)f
  Rozacichi 1 (1) ff

  La eveniment a fost prezent şi un grup de tineri francezi, aflat în comună într-un schimb de experienţă în cadrul unui proiect pentru sprijinirea comunităţii de rromi.

  Nici Adriana Apostol şi Cristinel Iordachioaia nu au lipsit de la eveniment. Aceştia au spus că s-au simţit bine pe scenă şi că publicul a fost receptiv la melodiile lor.

  Aşa cum era stabilit, începând cu orele 18:00, artiştii precum Chihlimbar, Dana Dobre, Viorica Macovei, Mario Buzoianu şi Ion Paladi au încântat marea de oameni cu cântecele lor.

  Dana Dobre 2 d
  Ion Paladigg
  Oamenii au fost mulţumiţi de atmosfera creată. Au trăit alături de artişti melodiile acestora, au dansat şi s-au simţit bine, ajutaţi fiind şi de comercianţii prezenţi la eveniment.

  Evenimentul s-a încheiat cu un foc de artificii, iar sătenii aşteaptă cu nerăbdare ediţia viitoare.

  Mentionam ca localitatea a fost atestata inca din secolul al XIX-lea, are 3 sate in componenta si o populatie de aproximativ 5600 de locuitori, printre ei aflandu-se si numerosi rusi-lipoveni.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Fotbalistul Crețu a scos la licitație, pentru Nicoleta, tricoul cu care a jucat la Națională

  La nivelul judeţului Iaşi se organizează în această perioadă diverse acţiuni de strângere de fonduri pentru Nicoleta, o tânără in vârstă de 17, din...

  Hârlău: Un bărbat de 71 de ani ar fi furat un telefon de ultima generație din buzunarul unei femei

  La data de 14 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Hârlău au identificat un bărbat de 71 de ani, bănuit de comiterea infracţiunii...

  Tânăr arestat după ce ar fi furat parfumuri si produse comestice dintr-o societate din Târgu Frumos

  La data de 14 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Târgu Frumos au identificat doi tineri, bănuiţi de comiterea infracţiunii de furt calificat. Din...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI