8.7 C
Paşcani
joi, septembrie 23, 2021
Array

Ziua Armatei Române, sărbătorită și la Hârlău

Ziua de 25 Octombrie, este prin lege, de 69 de ani, dedicată sărbătoririi Armatei Naționale. La 25 octombrie 1944, armata română elibera ultimul teritoriu din Transilvania, ocupat de dușmanul horthyst unguresc. Tot la 25 Octombrie se aniversează ziua de naștere a Regelui Mihai, care face 92 de ani! Nu cred ca a fost o coincidență ca ultima brazdă de pământ a fost eliberată la 25 octombrie, de ziua regelui Mihai, care la acea dată era comandantul suprem a armatei și șef al statului. Un fost ofiter al Armatei din Harlau,Dumitru Miron, a fost astazi prin scolile din oras pentru a discuta cu elevii despre armata.

“La invitația familiei de învățători Ioan și Luminița Mușei, și ca să onorez o promisiune făcută mai demult, am participat la orele de dirigenție și de istorie la clasele dumnealor. Cu aceasta ocazie am avut o discuție la care au participat elevii, despre Ziua Armatei, despre armata română, locul și rolul armatei în societate, misiunile armatei la pace și în război.

Copiii de la ambele școli, au identificat misiunile armatei. Au spus ca armata trebuie sa apere țara dacă este atacată de un dușman. Iar pe timp de pace să participe la înlăturarea urmărilor unor catastrofe sau dezastre naturale, cum ar fi cutremur, inundații, izolarea unor localități din cauza căderilor mari de zăpadă, sau la evacuarea populației în caz de accidente nucleare sau chimice etc.

De asemenea au precizat categoriile de forțe armate. Datorită locului geografic a țarii noastre, armata are forte terestre, aeriene și maritime.

Consider că a fost o întâlnire reușită cu elevii celor două clase, pe care nu o vor uita așa repede, iar armata română, va găsi în acești copii viitori militari activi și fără îndoială niște simpatizanți” precizeaza Dumitru Miron. Sursa Harlau Edilitar

DE LA ACELAȘI AUTOR

Monica Berescu, deputat USR PLUS: “Agresorii sexuali ai minorilor nu mai scapă de închisoare”

Astăzi a fost depus proiectul de lege prin care orice act sexual cu un minor sub 14...

Lemnele de foc s-ar putea ieftini. TVA-ul ar putea fi redus la 5%

Comisia de buget-finanţe a Senatului a adoptat, marţi, un raport de admitere pentru proiectul de lege al...

Bilanț îngrijorător după o săptămână de școală. Zeci de elevi și profesori din județ confirmați cu virusul COVID 19

Bilant ingrijorator dupa numai o saptamana de scoala cu prezenta fizica. Directia de Sanatate Publica Iasi a...

Orașul Hârlău, localitățile Pârcovaci și Maxut (parțial) rămân fără apă joi

Lucrări de igienizarea a rezervorului de apă potabilă din localitatea Hârlău În scopul igienizării rezervorului de apă potabilă...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI