5.5 C
Paşcani
sâmbătă, decembrie 10, 2022
Array

Ziua Armatei Române, sărbătorită și la Hârlău

Ziua de 25 Octombrie, este prin lege, de 69 de ani, dedicată sărbătoririi Armatei Naționale. La 25 octombrie 1944, armata română elibera ultimul teritoriu din Transilvania, ocupat de dușmanul horthyst unguresc. Tot la 25 Octombrie se aniversează ziua de naștere a Regelui Mihai, care face 92 de ani! Nu cred ca a fost o coincidență ca ultima brazdă de pământ a fost eliberată la 25 octombrie, de ziua regelui Mihai, care la acea dată era comandantul suprem a armatei și șef al statului. Un fost ofiter al Armatei din Harlau,Dumitru Miron, a fost astazi prin scolile din oras pentru a discuta cu elevii despre armata.

„La invitația familiei de învățători Ioan și Luminița Mușei, și ca să onorez o promisiune făcută mai demult, am participat la orele de dirigenție și de istorie la clasele dumnealor. Cu aceasta ocazie am avut o discuție la care au participat elevii, despre Ziua Armatei, despre armata română, locul și rolul armatei în societate, misiunile armatei la pace și în război.

Copiii de la ambele școli, au identificat misiunile armatei. Au spus ca armata trebuie sa apere țara dacă este atacată de un dușman. Iar pe timp de pace să participe la înlăturarea urmărilor unor catastrofe sau dezastre naturale, cum ar fi cutremur, inundații, izolarea unor localități din cauza căderilor mari de zăpadă, sau la evacuarea populației în caz de accidente nucleare sau chimice etc.

De asemenea au precizat categoriile de forțe armate. Datorită locului geografic a țarii noastre, armata are forte terestre, aeriene și maritime.

Consider că a fost o întâlnire reușită cu elevii celor două clase, pe care nu o vor uita așa repede, iar armata română, va găsi în acești copii viitori militari activi și fără îndoială niște simpatizanți” precizeaza Dumitru Miron. Sursa Harlau Edilitar

Alte articole

Ședință pentru amenajarea unei piste pentru biciclete în Hârlău

Ședință extraordinară vineri, 9 decembrie, în Hârlău. Aleșii locali...

Tradiții mironiste de Crăciun

C.P. Două evenimente care anunță sosirea Crăciunului sunt în...

Spectacol umanitar la Mogoșești-Siret, pe 16 decembrie

Spectacol umanitar la Mogoșești-Siret, pe 16 decembrie, de la...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow