12.5 C
Paşcani
joi, mai 19, 2022
Array

Zilele Şcolii Speciale din Paşcani – teatru, concursuri, voluntariat, cadouri

Zile de sărbătoare la Şcoala Specială din Paşcani. Începând de astăzi şi până la finalul acestei săptămâni, cadrele didactice, alături de elevi, dar şi de parteneri şi voluntari au pregătit momente de neuitat. Pe lista activităţilor se află piesă de teatru, cadouri de Moş Neculae, dar şi spectacole pregătite de elevii şcolii, invitaților.

SCOALA SPECIALA

39 de ani împlineşte una dintre cele mai dotate unităţi de invatamânt din regiunea Moldovei. Este vorba despre Şcoala Specială din Paşcani, care în aceste zile a îmbrăcat haine de sărbătoare. Programul a început de astăzi cu o piesă de teatru oferită copiilor şcolii. Spectacolul s-a desfăşurat la Casa de Cultură „Mihail Sadovenu” din centrul oraşului.

În fiecare an, pe data de trei decembrie se marchează Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi. În acest an, începând cu ora 10.30, la Şcoala Specială din Paşcani, 150 de copii de aici vor primi dulciuri, mănuşi, fulare şi căciuliţe. Cadourile sunt oferite de administraţia locală din Municipiu. Această activitate este prinsă în Programul de activităţi cultural-sportive din HCL nr.132/31.08.2015 şi este bugetat cu 12.000 lei.

Tot mâine, pe 3 decembrie, la sediul şcolii vor participa reprezentanţi ai administraţiei locale, de la Consiliului Judeţean Iaşi, Prefectura cât şi de la Inspectoratului Şcolar care vor asista la programul artistic dar şi la inaugurarea camerei multimedia finanțată de Consiliul Judeţean Iaşi.

Vineri este ziua dedicată voluntariatului. Astfel, elevi şi profesori de la unităţi de învăţământ din Municipiu vor fi prezenţi la Şcoala Specială pentru a se juca cu ei, de la jocurile copilăriei până la tenis de masă. Şi pentru că se apropie ziua de Sfântul Nicolae, copiii împreună cu voluntarii vor lucra la ghetuța celui care aduce dulciuri.

La Şcoala Specială din Paşcani sunt înscrişi un număr de 150 de elevi în învăţământul special (repartizaţi în 15 clase) şi un număr de 61 elevi în învăţământul integrat. Elevii prezintă diferite probleme, cum ar fi insuficientă dezvoltare a proceselor psihice; abateri în dezvoltarea intelectuală; tulburări socioafective şi de comportament; tulburări de vorbire; insuficiente în dezvoltarea sferei motrice.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articoleAdis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow