14.1 C
Paşcani
marți, septembrie 27, 2022
Array

Zilele Școlii Gimnaziale Cozmești

- Advertisement -

Marele scriitor Mihail Sadoveanu a fost sărbătorit de Zilele Școlii și la Cozmești. Diversitatea activităților, de la șezătoare literar-religioasă la piese de teatru sau microrecitaluri folclorice, a fost dată și de un proiect în parteneriat cu o școală din Iași, în cadrul căruia elevii au făcut schimb de experiențe culturale.
zilele scolii cozmesti
La sfârșitul săptămânii trecute au avut loc activități interesante și la Stolniceni, Școala Gimnazială din Cozmești fiind îmbrăcată în haină de sărbătoare și așteptând invitați speciali. În cadrul unui proiect județean au fost desfășurate cu această ocazie activități culturale în parteneriat cu Școala Gimnazială ”Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Iași . După prezentarea succintă a proiectului a avut loc o șezătoare religioasă, apoi copiii de la Cozmești au susținut o scenentă compusă chiar de ei. Invitații de la Iași, de aceeași vârstă, s-au întrecut cu aceștia printr-o interpretare de excepție a unui fragment teatral.

Taraful de la Cozmești a atras atenția tuturor celor prezenți cu piese cunoscute din repertoriul folcloric, apoi acestora s-a alăturat și Adriana Apostol, prezentă la această activitate, nu doar în calitate de artist, ci și de metodist al Inspectoratului Județean Iași. Din taraful menționat fac parte elevi ai școlii din Cozmești, dar și un profesor, trompetist.

Copiii de la Școala Gimnazială din Cozmești au prezentat și o scenentă cu titlul ” Sfinții- Prietenii lui Dumnezeu și ocrotitorii copiilor”, deoarece au sărbătorit cu această ocazie și pe Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil.

Activitățile din acest an de Zilele Școlii de la Cozmești fac parte din proiectul intitulat ”Pași de copil în Iașii marilor zidiri”, aflat la a IV-a ediție și desfășurat în parteneriat cu Școala Gimnazială ”Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Iași. Scopul acestuia vizează oferirea de oportunități elevilor pentru cunoașterea și vizitarea de obiective culturale, dar și posibilitatea de a desfășura activități educative între elevii din zone rurale și urbane.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

ELEVII PASCANENI, PUSI PE DRUMURI PENTRU ABONAMENTELE GRATUITE

  Nemultumiri in randul elevilor si parintilor din Pascani in...

Testări gratuite pentru prevenirea cancerului de col uterin, la Stolniceni Prăjescu

Caravana Institutului Regional de Oncologie din Iași pentru testări...

Mai mulți bani pentru noaptea de Revelion, la Pașcani

Primăria Municipiului Pașcani vrea să cheltuie 134.000 de lei...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow