16.1 C
Paşcani
sâmbătă, septembrie 25, 2021
Array

Zilele Sadoveanu la Bibliotecă: Premiu de excelenţă pentru scriitorul păşcanean Leonard Gavriliu. Rezultatele concursului de proză (FOTO)

Concurs de proza BibliotecaA doua zi de activitati dedicate Zilelor Mihail Sadoveanu a inceput la Biblioteca Pascani cu lansarea mai multor carti de catre scriitorul pascanean Leonard Gavriliu.

Incepand cu orele 09:00, in sala de lecturi a institutiei de cultura, profesorul doctor a prezentat patru dintre volumele sale si anume “Structura si determinism in psihologia abisala”, “Publicist la Suceava”, “Aventuri pe Siret (editia a III-a definitiva) si “Judecati critice – volumul 9”.

In cadrul evenimentului, prozatorul Leonard Gavriliu a primit din partea conducerii bibliotecii Premiul de Excelenta pentru intreaga activitate.

Leonard GavriliuIntrucat activitatea a fost inchinata Zilelor Sadoveanu, profesorul le-a marturisit celor prezenti cum l-a intalnit atat pe marele scriitor cat si pe poetul Nicolae Labis, a carui sora i-a fost colega la facultate.

In cadrul manifestarii, au fost acordate si premii elevilor care au participat in cursul zilei de ieri la Concursul Judetean de Proza “Mihail Sadoveanu”.

In urma jurizarii s-au obtinut urmatoarele rezultate:

Concurs de proza Biblioteca castigatoriCategoria I (clasele V – VIII): Elena Delia Olan locul I, Ilinca Berenghia locul II, Stefana Miruna Bostan locul III; Maria Anghelus, Madalina Andreea Manolache si Dascalu Cristian mentiune;

Categoria a II-a (clasele IX – XII): Mihaela Balan locul I, Florentina Topirnac locul II, Nadejda Crancenco locul III, Alexandra Haraguta mentiune.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Florin Cîţu vs. Ludovic Orban, la congresul PNL. Liberalii îşi aleg viitorul preşedinte de partid

Congresul PNL îi pune faţă în faţă pe Ludovic Orban, preşedintele actual al partidului, şi Florin Cîţu,...

Heleșteni: Omorât pe drumul sătesc dis-de-dimineaţă de un vitezoman: circula cu mult peste 100 km/h printre case

Un sătean din Heleşteni a fost omorât de maşina unui vitezoman care a ricoşat ca o bilă...

Mărturii dramatice. Valul 4 la Ambulanţă: 20 solicitări pe oră, zi şi noapte, la Iaşi

„Noi suntem cu mâinile goale, la fel ca soldaţii care merg la război şi care nu au...

DEPUTATUL VASILE TOMA, INTREBARI PENTRU PNL

Domnule Premier, domnule Președinte al Camerei Deputaților, doamnelor și domnilor miniștri și demnitari PNL, Congresul sau demisia! Domnule...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI