19.1 C
Paşcani
miercuri, august 17, 2022

Zilele Pașcaniului, distracție până la miezul nopții. Se caută prezentator, fără plată

O nouă ședința privind organizarea ediției din acest an a Zilelor Municipiului Pașcani a scos în evidență multe probleme care trebuie rezolvate.

Primarul municipiului a cerut  să fie promovați cu prioritate artiștii și talentele locale din Pașcani și localitățile din împrejurimi, în cele trei zile de spectacole. De asemenea, edilul a solicitat comisiei să găsească un alt prezentator, nu cel stabilit în ședința trecută, Samir Marcu de la Casa de Cultură „Mihail Sadoveanu”, iar acesta să nu fie plătit dacă va fi din Pașcani. O altă varianta ar fi  să fie găsit un profesionist căruia să îi fie plătit onorariul și cheltuielile.

Tot primarul pășcănean a solicitat ca în ultima seară de spctacole să  se renunțe la formația Holograf si să rămână doar un artist de top – Smiley, din motive financiare.

O altă problemă discutată în cadrul ședinței a fost stabilirea programului, atât cel artistic cât și  cel pentru terase. Până la urmă a fost aprobată propunerea primarului ca în zilele de vineri și sâmbătă spectacolele să aibă loc până cel târziu la orele 24.00, iar duminică mai târziu cu jumătate de oră după miezul nopții când va avea loc și focul de artificii.  De asemenea, terasele vor fi închise imediat după finalizarea spectacolelor dar ultima comandă pentru mâncare și băuturi alcoolice va fi luată cel târziu la ora 23.30. Șeful Poliției Locale s-a abținut de la vot pe motiv că terasele trebuie să fie închise după ora 22.00, conform prevederilor legale.

În aceeași ședință s-a discutat și despre zonele unde urmează să aibă loc evenimentul. Scena pentru spectacole va fi amplasată pe platoul din fața Primăriei iar terasele pe strada Ștefan cel Mare, până la Oficiul Poștal. Pe aceeași stradă până la Casa de Cultură urmează să fie amplasate standurile pentru comercianți precum și în zonele libere și parcările din jurul sediului Primăriei și al Catedralei. Pentru copii, zona de distracție a fost stabilită  pe terenul liber dintre Parchet și Școala Iordache Cantacuzino. O decizie finală în acest sens va fi luată în cursul zilelor următoare, la fața locului. De asemenea, s-a stabilit că suprafețele de teren care urmeaza să fie închiriate  să fie de câte 25 m pentru standuri și 50 m pentru terase, cu posibilitatea contractării mai multor loturi.

Menționăm că a fost stabilită lista artiștilor naționali și a vedetelor care vor fi invitate să participe la Zilele Pașcaniului, în perioada 29-31 iulie.  Organizatorii au la dispoziție peste 74 000 lei pentru un concert de 50- 55 minute al lui  Smiley, aproape 35 000 lei pentru Feli și peste 31 000 lei pentru grupul folcloric Plăieșii din Republica Moldova. De asemenea, pe listă mai sunt Margareta Clipa, Dya, Alexandru Brădățan , Viorica Macovei, DJ Deny, Angelica Flutur, Cristinel Iordăchioaia și Beatrice Ducă.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow