16.8 C
Paşcani
vineri, mai 27, 2022
Array

Zilele Municipiului Pascani, 4 iulie 2015: Angelica Flutur, Dinu Iancu Salajanu, Maxim, Corina, Hara, Akcent si Lidia Buble: GALERIE FOTO SI VIDEO

Zilele Municipiului Pascani, 4 Iulie 2015 – Galerie foto by Paner Catalin

A doua seară de spectacol la Zilele Municipiului Pașcani a fost deschisă aproape de orele 18.00, într-o manieră caldă, de o reprezentantă a folclorul românesc. Angelica Flutur, cântăreață de muzică populară din Suceava, s-a aflat pentru prima dată la Pașcani și mărturisește că a fost încântată de reacția primitoare a publicului, așadar va reveni cu drag aici.
Amintim că artista a mai participat la evenimente asemănătoare în zona noastră, fiind invitată și la Zilele Comunei Miroslovești, unde a susținut, ca și la Pașcani, un recital deosebit.

Adrian Enache, noul prezentator, care a animat show-ul de sâmbătă alături de cântăreți și urmează să prezinte artiștii și în ultima seară a evenimentului, a captat cu succes atenția pubicului pășcănean, care îi este tare drag, mai ales că nu a avut ocazia să îl vadă în număr atât de mare, de 3 ani. Și el, după cum afirmă, e moldovean ”mai de la sud”, din Galați și de fiecare dată când este invitat, vine cu plăcere la Pașcani.
Menționăm că pentru a putea să prezinte la Zilele Municipiului, el a venit direct de la mare, unde se afla cu alte proiecte în derulare, iar în backstage ne-a povestit amănunte interesante din cariera sa, amintindu-și cu nostalgie de participarea lui Călin Goia, renumitul solist de la Voltaj la festivalul Mărțișorul Dorohoian din 1995, pe când era doar ”un tânăr talentat cu plete din Cluj”.
martisor 95
Seara a continuat cu prestația lui Dinu Iancu Sălăjanu, care a reușit să aducă în prim plan, pe scenă, românul autentic, demn, cu valori și principii ce pot fi transmise cu emoție prin muzica pupulară.
Renumitul cântăreț ne-a mărturisit într-un scurt interviu, printr-un discurs impecabil, că artiștii nu trebuie să facă pe scenă, concesii în funcție de ce își dorește publicul, ci că sunt datori să transmită cu responsabilitate un mesaj presărat de valori, pentru că publicul este educat în funcție de ce primește din partea interpreților.

Spectacolul a schimbat direcția muzicii odată cu lăsarea serii, când au urcat pe scenă băieții de la MAXIM, primiți cu entuziasm de publicul tânăr în special. Ei au cântat împreună cu publicul hit-urile lor și o serie de cover-uri într-o interpretare inedită.

Au urmat Lidia Buble și Adi de la Akcent, care au cântat aproape o oră împreună cu pășcănenii de toate vârstele, abordând cu îndrăzneală mai multe genuri muzicale, pentru a ajunge la toate categoriile de spectatori, deoarece așa cum ne declară și Lidia, relația cu fanii este foarte importantă pentru cei care sunt pe scenă. Vocea ei a impresionat publicul mai ales în ultima parte a recitalului, iar cei doi artiști au coborât de pe scenă în ropote de aplauze binemeritate.

După ora 22.00 Corina, așteptată de public, a urcat pe scenă alături de cele 2 dansatoare, susținând un recital cu piesele sale celebre și câteva cover-uri.
Artista ne-a mărturisit după show că reușește să împace viața de artist mereu pe drumuri, cu cea de mamă, printr-o organizare minuțioasă, încercând să petreacă cât mai mult timp posibil alături de băiețelul ei, mai ales în timpul săptămânii, având în vedere că în week-end are în general concerte.

Seara a fost încheiată printr-o interpretare deosebită a celor de la trupa HARA. Deși era deja foarte târziu și trecuse de ora 00.00, Solistul trupei, Flavius Buzilă a reușit să mențină conexiunea cu publicul de toate vârstele și să încheie seara cu un concert live de apreciat.

Spectatorii au avut parte și de o surpriză inedită din partea lui Adrian Enache, atunci când pe scenă a urcat și o tânără mireasă, ”furată”, după obiceiurile locului de prietenii mirelui.

Pe lângă cei peste 3 mii de oameni adunați constant în jurul scenei pentru a fi mai aproape de artiștii care au susținut concerte, în zona stadionului s-au adunat alte mii de pășcăneni de toate vârstele, fie pentru a asculta de la distanță muzica în timp ce se delectau cu o bere, însoțită de mici sau alte preparate îmbietoare, fie pentru a lua cu asalt parcul de distracții.
Bine organizat, întins pe o suprafață generoasă pentru a permite accesul tuturor celor interesați, parcul de distracții a rivalizat odată cu lăsarea serii, chiar cu prestațiile scenice ale artiștilor, fiind cel mai mare parc de acest gen, amenajat vreodată la Pașcani.

Zecile de comercianți au ales metode diferite pentru a atrage cumpărătorii și a-și promova produsele, fie că e vorba de oferte, reduceri sau prezentări atractive.
În timpul zilei însă, vânzările nu au fost la înălțime, motiv pentru care, odată cu lăsarea serii, au scăzut și prețurile, cozonacii Kurtos spre exemplu, ajungând să fie cumpărați spre închidere și cu 7 lei, deși în timpul zilei erau 10 lei.

Menționăm că manifestările artistice din această seară vor fi deschise în jurul orelor 17.00 de Ansamblul ”Ciprian Porumbescu”, apoi pe scenă vor urca Ion Paladi, Elena Gheorghe, Alb și Negru Official, iar evenimentul va fi încheiat prin recitalul mult așteptat al trupei VOLTAJ, care a reprezentat anul acesta România la Eurovision.
Zilele Municipiului vor fi încheiate festiv, cu obișnuitul spectacol de artificii.


Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Alertă falsă cu bombă în gara Pașcani

Alertă privind o posibilă bombă în gara municipiului Pașcani,...

Idei de afaceri numai bune dacă te-ai mutat la țară (P)

Chiar dacă ai propriul job și nu ești interesat...

Transportul public local, program special de 1 Iunie

Operatorul pascanean de transport public local isi modifica programul...

FOTO/VIDEO Accident rutier cu mai multe victime, în Conțești

Accident rutier grav in localitatea Contesti, vineri, 27 mai,...Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow