21 C
Paşcani
luni, august 15, 2022
Array

“Zilele Mitropolitului Visarion Puiu”, la “Sadoveanu” Paşcani

A început sărbătorirea “Zilelor Mitropolitului Visarion Puiu”, cea de-a XXI-a ediţie. La o şcoală de renume din Paşcani a avut loc astăzi un simpozion cu elevii, dascălii şi mai mulţi preoţi. Tot în cursul acestei zile, a fost organizată şi o expoziţie de fotografii la Protopopiatul Paşcani şi o slujba de pomenire la Biserica Sfinţii Voievozi din oraş.

Începând de astăzi şi până pe 27 februarie are loc evenimentul “Zilele Mitropolitului Visarion Puiu”, cea de-a XXI-a ediţie. Sărbătoarea a debutat de dimineaţă cu o expoziţie de fotografii la Protopopiatul Paşcani iar apoi cu un simpozion la Colegiul Naţional “Mihail Sadoveanu” din municipiu.

Mai mulţi elevi şi preoţi au vorbit despre cine a fost marele mitropolit, despre viaţa şi misiunea lui. Unul dintre organizatori a numit Pascaniul că fiind Betleemul lui Visarion Puiu.

Activităţile vor continuă sâmbătă. Va fi organizat un pelerinaj la Târgu Neamţ şi la Mănăstirea Neamţ iar apoi va fi vizitată Casă Memorială Visarion Puiu de la Vovidenia. Duminică, la Muzeul de Istorie din Român, se va desfăşura un simpozion internaţional, cu prezentări de carte şi expoziţie documentară.
Menţionăm că Visarion Puiu s-a născut pe 7 februarie 1879, la Paşcani. A urmat cursurile seminariilor din Român şi Iaşi şi ale Facultăţii de Teologie din Bucureşti. A murit în 1964, iar 26 de ani mai târziu a fost reabilitat post-mortem de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow