More

  Zilele Mitropolit Visarion Puiu la cea de-a XX a ediție

  Array

  Zilele Visarion Puiu au ajuns în acest an la cea de-a XX a ediție, iar o parte dintre activitățile propuse s-au desfășurat și la Pașcani. De la o pomenire până la o întâlnire cu elevii olimpici. Astfel, aceștia au aflat informații importante despre viața Mitropolitului născut la Pașcani, dar și ce planuri au pentru repatriera osemintelor Mitropolitului.  În fața elevilor au stat preoți și cercetători.

  Într-o zi de 27 februarie s-a născut Visarion Puiu. De astăzi și pe parcursul a trei zile sunt organizate manifestări, mai ales la Roman pentru a marca 137 de ani de la nasterea lui dar și 70 de ani de la condamnarea la moarte.

  Unul dintre evenimente a avut loc și la Colegiul Național “Mihail Sadovenu” din Pașcani, acolo unde au fost prezenți elevii olimpici la română, istorie și religie alături de președintele Asociației Mitropolit Visarion Puiu, preot Florin Țuscanu, doctoranzi, cercetători. Unul dintre ei este profesorul doctor Dimitri-René BUST, care de câțiva ani încearcă repatrierea Mitropolitului.

  Programul continua cu o manifestare la Roman,  acolo unde au loc sesiuni de comunicări științifice. Comunicarile si marturiile din opera si arhiva Mitropolitului Visarion Puiu vor fi prezentate de cercetatori, istorici, arhivari, preoti si profesori din tara si strainatate.

  Apoi sâmbătă, 27 februarie 2016, programul va continua cu vizite la casa memoriala a Mitropolitului Visarion Puiu de la Schitul Vovidenia al Manastirii Neamt, la biserica Manastirii Neamt si la gropnita asezarii monahale.

  Duminica, 28 februarie 2016, oaspetii prezenti la simpozion vor participa la slube de pomenire.

  Ce părere ai?

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  rca-ieftin.ro

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet