1 C
Paşcani
marți, ianuarie 18, 2022

 Zilele „Mitropolit Visarion Puiu” 2020. Debutul manifestărilor (foto)

Zilele „Mitropolit Visarion Puiu” ediția a XXIV-a au început luni, 24 februarie la Pașcani. Sărbătoarea a debutat de dimineaţă cu un simpozion, la Colegiul Naţional “Mihail Sadoveanu” din municipiu.

Mai apoi, organizatorii, alături de invitați , au pașit pe urmele lui Visarion Puiu făcând un popas în zona Gării, în locul în care s-a născut mitropolitul, unde a fost așezată o placă comemorativă.

La Pașcani, activitățile dedicate Mitropolitului Visarion Puiu vor continua joi, 27 februarie, la Biserica “Sfinții Voievozi”, unde, de la ora 14:00 va avea loc o slujba de pomenire a mitropolitului , urmând ca de la ora 15:00 , la Protopopiatul Pașcani, în sala care îi poartă numele, să aibă loc o conferință – lansare de carte.

În aceeași locație va avea loc activitatea culturală: ”O prietenie că o melodie”, cântec și poezie, întâlnire de suflet cu poetul basarabean Vasile Romanciuc și interpretul de muzică populară Mihai Ciobanu.

Menționăm că manifestări cultural-religioase dedicate mitropolitului se vor desfăşura, în perioada 24 – 27 februarie și la Român,  Mănăstirea Neamţ și Bălți (Republica Moldova)

 

 

DE LA ACELAȘI AUTOR

Consiliul Local Pașcani şi-a desemnat reprezentanţii în şcoli

Legislativul pascanean și-a desemnat consilierii locali care vor face...

Cadavru gasit intr-o canalizare de langa Primarie (foto)

Descoperire șocantă într-un canivou din apropierea Primăriei Pașcani. O...

Comuna Miroslovești va avea un Muzeu al Satului

Comuna Miroslovești va avea un Muzeu al Satului. Casa...

Spatiu pentru centru de dializa la Pașcani

Încă un pas în înființarea unui centru de dializa...