Zilele „Mitropolit Visarion Puiu” ediția a XXIV-a au început luni, 24 februarie la Pașcani. Sărbătoarea a debutat de dimineaţă cu un simpozion, la Colegiul Naţional “Mihail Sadoveanu” din municipiu.

Mai apoi, organizatorii, alături de invitați , au pașit pe urmele lui Visarion Puiu făcând un popas în zona Gării, în locul în care s-a născut mitropolitul, unde a fost așezată o placă comemorativă.

La Pașcani, activitățile dedicate Mitropolitului Visarion Puiu vor continua joi, 27 februarie, la Biserica “Sfinții Voievozi”, unde, de la ora 14:00 va avea loc o slujba de pomenire a mitropolitului , urmând ca de la ora 15:00 , la Protopopiatul Pașcani, în sala care îi poartă numele, să aibă loc o conferință – lansare de carte.

În aceeași locație va avea loc activitatea culturală: ”O prietenie că o melodie”, cântec și poezie, întâlnire de suflet cu poetul basarabean Vasile Romanciuc și interpretul de muzică populară Mihai Ciobanu.

Menționăm că manifestări cultural-religioase dedicate mitropolitului se vor desfăşura, în perioada 24 – 27 februarie și la Român,  Mănăstirea Neamţ și Bălți (Republica Moldova)

 

 

Slider


loading...
previous arrow
next arrow
Slider