30.8 C
Paşcani
marți, iunie 28, 2022
Array

Zilele “Mihail Sadoveanu” vor avea loc in perioada 21 octombrie – 8 noiembrie. Evenimentele debuteaza cu un concurs de pescuit

Si in acest an, Casa de Cultura organizeaza evenimente pentru a marca nasterea scriitorului pascanean, Mihail Sadoveanu.

In acest sens, se vor desfasura o serie de manifestari, unele mai noi, altele identice cu cele din anii trecuti. Astfel, in perioada 21 octombrie – 8 noiembrie pascanenii pot participa la un concurs de pescuit, pot admira expozitii de aranjamente decorative din flori, legume sau fructe de toamna sau pot participa la o expozitie concurs.

Evenimentele se vor incheia miercuri 7 noiembrie la Biserica “Sfintii Voievozi” din Iasi cu o slujba de vecernie a sarbatorii Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavril.

Programul este schitat in felul urmator:

Duminica, 21 octombrie la Iazul Harmanesti, va avea loc concursul de pescuit intitulat “In imparatia apelor…”. Taxa de participare este de 10 lei, se pot inscrie maxim 25 de persoane iar concursul se va intinde pe durata a 4 ore, cu incepere la ora 8.00. Concurentii trebuie sa aiba urmatoarele unele pentru pescuit: o varga cu un singur carlic, minciog si juvelnic, momeala trebuie sa fie formata doar din rame, viermisori, boabe de porum sau grau si mamaliga. Vor fi stabilite trei premii si mentiuni in functie de numarul si greutatea capturilor, iar premierea sa va face, duminica 4 noiembrie, la Casa de Cultura. Concursul este organizat de catre Mihaita Atomei si are urmatorii sponsori: Dinu Apavaloaiei, Vasile Avramiuc, Nicu Buta, Dan Mantale, Misu Lupuleasa, Vasile Grosu, Silviu Moraru si Mitica Plesca.

Manifestarile acestor zile dedicate scriitorului pascanean vor continua pe 26 octombrie cu o deplasare de 2 zile, numita “Pe urmele lui Sadoveanu” in care 16 persoane, printre care cadre didactice, elevi dar si oameni simpli vor vizita Manastirea Oasa din judetul Alba.

Evenimentele se vor relua duminica, 4 noiembrie cand sunt programate activitati la Casa de Cultura dar si la Biserica “Inaltarea Domnuluii”.

Astfel, de la ora 10.00, in piata Casei de Cultura va avea loc o expozitie-concurs de aranjamente florale, legume si fructe ale toamnei cu numele de “In gradina aurita cu lumina si cu frunza”.

De la ora 11.00, va avea loc o slujba de pomenire la mormintele parintilor lui Sadoveanu si la mormantul lui Mihia Busuioc. De la ora 12.00 are loc o alta expozitie concurs in care vor fi expuse desene din opera sadoveniana. La ora 12.30 vor avea loc o serie de prelegeri dedicate exegentilor lui Sadoveanu: Constantin Ciopraga, Profira Sadoveanu, Eugen Lovinescu, Alexandru Paleologu, Alexandru Husar, Fanus Bailesteanu.

Luni, 5 noiembrie pascanenii il vor auzi pe Sadoveanu la boxele din piata Casei de Cultura, cum citeste din opera sa. Iar miercuri 7 noiembrie, la Biserica “Sfintii Voievozi” din Iasi, va avea loc o slujba de vecernie a sarbatorii Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavril.

 

 

 

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow