15.9 C
Paşcani
vineri, iunie 2, 2023
Array

Zilele “Mihail Sadoveanu” la a 41 a editie. Vizita la mormintele parintilor scriitorului si activitati la Casa de Cultura

Duminica, 4 noiembrie 2012 la Pascani au continuat festivitatile pentru a marca zilele dedicate scriitorului pascanean “Mihail Sadoveanu”.

In prima faza au sosit invitatii de la Iasi, Galati, Faltcieni, Braila care au fost primiti de catre autoritatile locale in frunte cu primarul Dumitru Pantazi si viceprimarul Vasile Axinte.

De aici, manifestarea a fost mutata la Biserica “Inaltarea Domnului”, unde parintele Pavel Postolachi a tinut o slujba de pomenire la mormintele parintilor lui Mihail Sadoveanu dar si la mormantul invatatorului Mihai Busuioc.

Odata incheiata slujba, festivitatile au revenit in Casa de Cultura unde o trupa de elevi ai Liceul Economic “Nicolae Iorga”, condusi de catre prof. de muzica, Gheorghe Arsinel, au tinut un frumos recital.

In jurul orei 12.00, in sala Arcadia a avut loc o serie de prelegeri dedicate exegentilor lui Sadoveanu: Constantin Ciopraga, Profira Sadoveanu, Eugen Lovinescu, Alexandru Paleologu, Alexandru Husar, Fanus Bailesteanu, tinute de catre profesorii catedrelor de limba romana de la unitatile pascanene, dar si de catre profesorii universitari sau scriitorii, ce se aflau printre invitati.

La final, invitatii au fost invitati sa viziteze expozitia de fotografii interbelice, aduse de la Grand Hotel Traian din Iasi.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow