More

  Zilele “Mihail Sadoveanu” la a 41 a editie. Vizita la mormintele parintilor scriitorului si activitati la Casa de Cultura

  Array

  Duminica, 4 noiembrie 2012 la Pascani au continuat festivitatile pentru a marca zilele dedicate scriitorului pascanean “Mihail Sadoveanu”.

  In prima faza au sosit invitatii de la Iasi, Galati, Faltcieni, Braila care au fost primiti de catre autoritatile locale in frunte cu primarul Dumitru Pantazi si viceprimarul Vasile Axinte.

  De aici, manifestarea a fost mutata la Biserica “Inaltarea Domnului”, unde parintele Pavel Postolachi a tinut o slujba de pomenire la mormintele parintilor lui Mihail Sadoveanu dar si la mormantul invatatorului Mihai Busuioc.

  Odata incheiata slujba, festivitatile au revenit in Casa de Cultura unde o trupa de elevi ai Liceul Economic “Nicolae Iorga”, condusi de catre prof. de muzica, Gheorghe Arsinel, au tinut un frumos recital.

  In jurul orei 12.00, in sala Arcadia a avut loc o serie de prelegeri dedicate exegentilor lui Sadoveanu: Constantin Ciopraga, Profira Sadoveanu, Eugen Lovinescu, Alexandru Paleologu, Alexandru Husar, Fanus Bailesteanu, tinute de catre profesorii catedrelor de limba romana de la unitatile pascanene, dar si de catre profesorii universitari sau scriitorii, ce se aflau printre invitati.

  La final, invitatii au fost invitati sa viziteze expozitia de fotografii interbelice, aduse de la Grand Hotel Traian din Iasi.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Peste un milion de teste rapide Covid-19 vor ajunge în școli. Peste 4.000 au fost făcute până acum

  4.375 de teste au fost folosite până în prezent în şcoli, 92% dintre acestea având rezultat negativ, a anunţat Ministerul Sănătăţii, vineri, într-un comunicat...

  În martie începe recensământul de probă al populației. Amenzi pentru românii care refuză să participe

  În martie, începe recensământul de probă al populației. Noutatea este că cei selectați vor avea posibilitatea să completeze singuri, on-line, formularul cu întrebări.   Există desigur...

  Elevii de la ,,Miron Costin” premiați la Concursul Internațional Pro-Lectura

  C.P. La inițiativa Asociației Generale a Învățătorilor din Republica Moldova, semestrul al II-lea a debutat sub semnul competitivității, Concursul Internațional Pro Lectura aliniind la...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Înapoi
  Discuta pe Facebook
  Discuta pe Whatsapp