More

  Zilele “Mihail Sadoveanu” la a 41 a editie. Vizita la mormintele parintilor scriitorului si activitati la Casa de Cultura

  Array

  Duminica, 4 noiembrie 2012 la Pascani au continuat festivitatile pentru a marca zilele dedicate scriitorului pascanean “Mihail Sadoveanu”.

  In prima faza au sosit invitatii de la Iasi, Galati, Faltcieni, Braila care au fost primiti de catre autoritatile locale in frunte cu primarul Dumitru Pantazi si viceprimarul Vasile Axinte.

  De aici, manifestarea a fost mutata la Biserica “Inaltarea Domnului”, unde parintele Pavel Postolachi a tinut o slujba de pomenire la mormintele parintilor lui Mihail Sadoveanu dar si la mormantul invatatorului Mihai Busuioc.

  Odata incheiata slujba, festivitatile au revenit in Casa de Cultura unde o trupa de elevi ai Liceul Economic “Nicolae Iorga”, condusi de catre prof. de muzica, Gheorghe Arsinel, au tinut un frumos recital.

  In jurul orei 12.00, in sala Arcadia a avut loc o serie de prelegeri dedicate exegentilor lui Sadoveanu: Constantin Ciopraga, Profira Sadoveanu, Eugen Lovinescu, Alexandru Paleologu, Alexandru Husar, Fanus Bailesteanu, tinute de catre profesorii catedrelor de limba romana de la unitatile pascanene, dar si de catre profesorii universitari sau scriitorii, ce se aflau printre invitati.

  La final, invitatii au fost invitati sa viziteze expozitia de fotografii interbelice, aduse de la Grand Hotel Traian din Iasi.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Cadouri de Crăciun pentru copii, la propunerea consilierilor din opoziție

  Copiii pascaneni vor primi cadouri de Craciun din partea administratiei locale. Este vorba despre cei care se vor inscrie la concursul “Sania lui Mos...

  Iluminatul festiv va fi pornit pe 1 decembrie. Mesaj de Ziua Națională pentru pășcăneni de la primarul, Marius Pintilie

  Magia sarbatorilor de iarna va ajunge in municipiul Pascani de Ziua Nationala a Romaniei. De 1 decembrie, va fi pornit iluminatul festiv pe strazile...

  Ziua Națională cu depuneri de coroane și premii pentru cuplurile de aur

  Activitatile pentru Ziua Nationala a Romaniei vor avea loc conform programului anuntat initial de Primaria Pascani. Consilierii din opozitie au initiat in cursul zilei...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI