More

  Zilele învăţământului special şi special integrat ieşean – Ediția a VII-a

  Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi susţine prin proiectele sale promovarea educaţiei incluzive, dezvoltarea serviciilor de asistenţă specializată pentru copiii şi tinerii cu dizabilităţi, în acord cu normele europene, prezentarea drepturilor persoanelor cu nevoi speciale de dezvoltare în scopul prevenirii barierelor sociale, dezvoltarea atitudinilor de toleranţă, acceptare şi înţelegere la nivelul comunităţii.

  În acest context, vă facem cunoscute iniţiativele propuse în perioada 14-16.03.2018:

  Miercuri, 14 martie, ora 12.00 – Palatul Copiilor Iaşi

  Evenimentul de deschidere este un flash mob ce va avea loc la Grupul Statuar al Voievozilorde lângă Palatul Copiilor Iași. Elevi de la Palatul Copiilor Iași, coordonaţi de prof. Mihaela Budacă, vor dansa alături de cei 100 participanţi, iar Daria Bahrim, de la clasa profesoarei Anca Apetroaiei, va susţine un recital.

  În preambulul evenimentului, un moment artistic susținut de eleva Livia Frona – Liceul Special „Moldova” Târgu Frumos, care este pregătită la pian de prof. Petronela Irina Florian- inspector şcolar pentru educaţie muzicală, Inspectoratul Școlar Județean Iași.

  Deschiderea oficială şi cuvântul oficialităţilor are loc în sala de festivităţi de la Palatul Copiilor începând cu ora 13.00.

  Urmează premierea elevilor de la Liceul Special,,Moldova” Târgu Frumos, precum şi evidenţierea profesorilor din învățământul special și special integrat care au obținut nota 10 la examenele de definitivare în învățământ și titularizare, în ultimii doi ani şcolari.

  Totodată specialiştii, părinţii sunt invitaţi să descoprere noi metode şi tehnici în intervenţia şi recupererea copiilor cu cerinţe educaţionale speciale: terapia Mifne, terapia Feuerstein, noi sisteme de tehnologie asistivă pentru elevii cu deficiență de auz – sistem audio cu buclă inductivă.

  O poveste impresionantă a unui părinte care vorbeşte despre efectele terapeutice ale intervenţiei timpurii şi legătura familie – terapeut în recuperare.

  Activitatea se încheie cu o prezentare de carte – Anuarul învățământului special și special integrat”- publicaţie a specialiştilor din sistemul de învățământ special și special integrat din județul Iași

  Joi, 15 martie, ora 12.00 – Colegiul Tehnic ,,Ion Holban” Iaşi

  1. Prezentarea serviciilor educațional – terapeutice oferite de către sistemul de învățământ special și special integrat din județul Iași
  2. Prezentarea serviciilor terapeutic – recuperatorii oferite de către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului și organizații non guvernamentale din județul Iași

  Centrul de zi ,,Stejarul” Iași

  Asociaţia Naţională a Surzilor România

  Asociaţia Nevăzătorilor

  Star of Hope Iaşi

  Asociaţia Naţională pentru Copii şi Adulţi cu Autism din România – filiala Iaşi

  Fundația Serviciilor Sociale Bethany Iaşi

  Fundaţia de Ştiinţă şi Cultură Daco România Iaşi

  Fundaţia ,, Ancora Salvării” Iaşi

  Vineri, 16 martie, ora 10,30 – Şcoala Gimnazială Specială „Constantin Păunescu” Iaşi

  ,,Modalități eficiente de adaptare curriculară” – dezbatere – prof. dr. Mariana Pop, prof. dr. Luciana Frumos, prof. Elena Eigel.

  Proiectul ,,Cutia cu surprize”, destinat elevilor din școlile speciale din județul Iași. Este o inițiativă propusă elevilor din școlile de masă care pot dărui elevilor cu CES un altfel de mărțișor.

  Rezultatele acestei campanii: 45 de şcoli şi grădiniţe implicate, 243 profesori voluntary, 4351 elevi voluntari. Au benefciat de surprise 4507 elevi din unităţile de învățământ special din judeţul Iaşi.

  Sursa Ziarul de Iasi

  loading...

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Noii aleși locali primesc certificatele de la Biroul Electoral Local Pașcani

  Cei 19 consilieri locali pascaneni si noul primar vor primi miercuri, 30 septembrie a.c., certificatele de la Biroul Electoral Local Pascani care atesta participarea...

  Imagini cu momentul când basculanta intră într-un autobuz, la Lețcani. Se vede că frânele camionului au cedat (video)

  Imagini cu momentul când basculanta intră într-un atobuz, la Lețcani, au fost surprinse de camerele de suprveghere din intersecție. Se vede că frânele camionului...

  Se închide Grădinița cu Program Normal Deleni. Caz confirmat de coronavirus

  Peste 100 de prescolarii din cele cinci grupe de la Gradinita cu Program Normal din Deleni vor ramane acasa pentru urmatoarele 14 zile. Unitatea...