More

  ,,Zilele Harlaului” editia a XV-a – VIDEO

  Array

  Dubla sarbatoare pentru cetatenii orasului Harlau. Chiar in prima zi de Paste au inceput ,,Zilele Orasului Harlau” sarbatoare aflata la cea de-a 15 editie. Deschiderea evenimentului a avut loc in jurul orei 15.00, cu festivitatea de primire a oaspetilor. Au venit sa ureze harlauanilor ,, La Multi Ani!” vicepresedintele Consiliului Judetean Iasi, Victorel Lupu, subprefectul Iasului , Bogdan Abalasei, precum si cativa primari din comunele invecinate, invitatii fiind primiti cu trandafiri, la sediul Primariei.
  La eveniment au participat si reprezentantii comunei Costesti din Republica Moldova, localitate infratita cu orasul Harlau, precum si un reprezentant al primariei din Chisinau.
  In cuvantul de deschidere, primarul Constantin Cernescu le-a urat bun venit invitatilor si a vorbit despre primele atestari ale orasului Harlau, din 1384, precum si despre bogata istorie a localitatii.
  A urmat un program artistic sustinut pe scena amplasata in centrul orasului, atat de copiii si artistii locali cat si de cantareti consacrati, printre care indragita interpreta de muzica populara, Margareta Clipa.
  Cel mai asteptat moment al zilei a fost concertul trupei ,, Spitalul de Urgenta”, care a urcat pe scena cu cateva ore intarzaiere.
  Sarbatorile orasului Harlau continua si astazi cu o serie de activitati culturale si concerte.
  Vor fi acordate diplome de fidelitate familiilor care au implinit 50 de ani de casatorie iar aproape de miezul noptii este programat un foc de artificii.
  Mentionam ca pentru organizarea acestui eveniment a fost alocata, de la bugetul local, suma de 80.000 lei . O parte din bani au fost recuperati din taxele platite de comerciantii care au inchiriat spatiii in centrul orasului .
  Orizont.info

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Reportaj despre un elev de la Liceul Special Târgu Frumos, devenit profesor în școala de unde a pornit în viață – VIDEO

  Avea doar 9 ani când o afecţiune oftalmologică îl lăsa fără vedere. Dar nu şi fără speranţă. A terminat şcoala, a făcut facultatea şi...

  A fost ales viceprimarul comunei Heleșteni – Constantin Serediuc, de la PNL

  Sedinta importanta de Consiliu Local in comuna Helesteni, marti, 24 noiembrie, la Centrul de Zi din satul Harmaneasa. Dupa completarea legislativului cu ultimul consilier...

  FOTO – Un valoros coif medieval descoperit la Paşcani în 2010, dispărut fără urmă

  Radu Oltean, unul dintre cei mai apreciaţi autori de ilustraţie documentară cu subiect istoric din ţară, atrage atenţia că un coif medieval descoperit pe...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI