30.8 C
Paşcani
sâmbătă, iulie 2, 2022
Array

,,Zilele Harlaului” editia a XV-a – VIDEO

Dubla sarbatoare pentru cetatenii orasului Harlau. Chiar in prima zi de Paste au inceput ,,Zilele Orasului Harlau” sarbatoare aflata la cea de-a 15 editie. Deschiderea evenimentului a avut loc in jurul orei 15.00, cu festivitatea de primire a oaspetilor. Au venit sa ureze harlauanilor ,, La Multi Ani!” vicepresedintele Consiliului Judetean Iasi, Victorel Lupu, subprefectul Iasului , Bogdan Abalasei, precum si cativa primari din comunele invecinate, invitatii fiind primiti cu trandafiri, la sediul Primariei.
La eveniment au participat si reprezentantii comunei Costesti din Republica Moldova, localitate infratita cu orasul Harlau, precum si un reprezentant al primariei din Chisinau.
In cuvantul de deschidere, primarul Constantin Cernescu le-a urat bun venit invitatilor si a vorbit despre primele atestari ale orasului Harlau, din 1384, precum si despre bogata istorie a localitatii.
A urmat un program artistic sustinut pe scena amplasata in centrul orasului, atat de copiii si artistii locali cat si de cantareti consacrati, printre care indragita interpreta de muzica populara, Margareta Clipa.
Cel mai asteptat moment al zilei a fost concertul trupei ,, Spitalul de Urgenta”, care a urcat pe scena cu cateva ore intarzaiere.
Sarbatorile orasului Harlau continua si astazi cu o serie de activitati culturale si concerte.
Vor fi acordate diplome de fidelitate familiilor care au implinit 50 de ani de casatorie iar aproape de miezul noptii este programat un foc de artificii.
Mentionam ca pentru organizarea acestui eveniment a fost alocata, de la bugetul local, suma de 80.000 lei . O parte din bani au fost recuperati din taxele platite de comerciantii care au inchiriat spatiii in centrul orasului .
Orizont.info

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow