Array

Zilele Comunei la Heleșteni. Spectacol folcloric de excepție

Zi de mare bucurie, duminică, pentru localinicii din Heleșteni: Zilele Comunei au fost animate de cânt, joc, voie bună și bineînțeles bucate delicioase, iar la manifestările culturale nu au lipsit nici oficialitățile din politică.
Ultima zi din cadrul Zilelor Comunei începute de joi la Heleșteni a debutat la primăria din localitate, duminică la amiază în acordurile Fanfarei ”Zece Prăjini”, una din cele mai cunoscute și apreciate din țara noastră și chiar de peste hotare.
fanfara 10 prajini
În deschidere, primarul localității Constantin Hîra, a prezentat localnicilor personalitățile politice, primite tradițional cu ocazia acestui eveniment și care sprijină de la nivel județean proiectele comunei. Pe lângă primarii din localitățile învecinate au participat membri ai Consiliului Județean sau ai Prefecturii din Iași: Dan Cîrlan, prefectul județului, Mihaela Ivancia, liderul consilierilor județeni PSD Iași, Cristian Stanciu și Victorel Lupu.
paine si sare helesteni
În semn de respect pentru valorile familiei au fost premiate două cupluri care au ajuns la sărbătorirea a 50 de ani de la oficierea căsătoriei, familiile Cozma și Serediuc.

Copii de toate vârstele și profesorii de la școlile din Oboroceni și Heleșteni, îmbrăcați cu frumoase costume populare din zonă, au prezentat în cadrul evenimentului o șezătoare populară sub denumirea ”Secretul bunicii”, promovând tradițiile locale prin cânt și joc.

În jurul orelor 15.00 sărbătoarea a continuat la stadionul din Heleșteni, unde a avut loc un spectacol folcloric de excepție. Timp de câteva ore Grupul ” Haiducii” din Republica Moldova, Ansamblul Folcloric ”Străjerii”, Fanfara ”Zece Prăjini”, Cristinel Iordăchioaia și alți artiști locali, au delectat publicul cu interpretări deosebite.
cristinel iordachioaia
ansamblul folcloric Strajerii
În cadrul manifestărilor socio-culturale au avut loc și alte activități interesante din care amintim expozițiile de fotografie și lucrări cu elemente de identitate ale patrimoniului cultural și tradițional al comunei, așa cum este el văzut de copii, dar și întreceri de bucate delicioase, sub denumirea “Degustarea celor mai bune sărmăluţe”, de care s-au bucurat toți cei prezenți.
expozitie lucrari copii helesteni
Precizăm că sărbătoarea comunei Heleșteni din acest an a fost organizată și cu susținere financiară din partea Consiliului Județean Iași, care a acoperit aproape jumătate din costurile totale ale evenimentului, în valoare de 43 de mii de lei.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Primăria Hârlău, cereri de finanţare prin PNRR pentru reabilitarea termică a unor clădiri publice 

Aleșii locali ai orașului Hârlău au aprobat depunerea a trei proiecte, în cadrul Planului...

Primăria Pașcani vrea să cumpere autobuze electrice pentru transportul public

Primarul Municipiului Pașcani, Marius Pintilie, a inițiat astăzi un...

Cotnariul se înfrățește cu o comună de pe Prut

Demersuri pentru înfrățirea comunei Cotnari cu o comună de...

Dezbatere despre dezinformare și rolul educației media, la „Miron Costin” Pașcani

Săptămâna aceasta a debutat la "Miron Costin" din municipiul Pașcani cu un...